Tatil beldeleri bunaldı

Tatil beldeleri bunaldı
9 güne çıkan Kurban Bayramı tatili ile geçen sene yaşanan tatil göçü bu yıl da ortaya çıktı. 9 günlük tatili tatil beldelerinde geçirmek isteyenler Bodrum, Çeşme, Fethiye, Ayvalık, Didim, Kuşadası, Marmaris gibi ilçelere...

9 güne çıkan Kurban Bayramı tatili ile geçen sene yaşanan tatil göçü bu yıl da ortaya çıktı. 9 günlük tatili tatil beldelerinde geçirmek isteyenler Bodrum, Çeşme, Fethiye, Ayvalık, Didim, Kuşadası, Marmaris gibi ilçelere akın etti.
Hem yollarda yoğun kalabalıklar oluştu, hem de otellerde. Muğla’nın Bodrum ilçesine girişte uzun trafik kuyrukları oluşmuşken, ilçe merkezinde ve plajlarda da kalabalıklar görüldü. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Yiğit Girgin, yoğunluğa rağmen ilçede konaklama tesislerinin yüzde yüz dolu olmadığını söyledi ve “Herkese yetecek kadar yerimiz var” dedi.
Çeşme ve Kuşadası’nda otel doluluk oranları yüzde 90’ı aştı. Bodrum’da ise rezervasyonlar 2 katına çıktı. Muğla’da çadır kurmanın yasak olduğu alanlarda şimdiden yoğunluk yaşandı. Karavan ve çadır ile dolan Akyaka’nın ormanlık alanında adeta “Çadır kent” kuruldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN GENELGE

Sağlık Bakanlığı’nca 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderilen genelge ile bayram tatilinde artması muhtemel iş yükünü karşılayabilecek nitelik ve kapasitede acil servislerde gerekli tedbirlerin alınması istendi.