Taylor Swift, kendisini takip eden ABD'li öğrenciyi dava açmakla tehdit etti

Taylor Swift, kendisini takip eden ABD'li öğrenciyi dava açmakla tehdit etti
Taylor Swift'in avukatları, aralarında Swift'in de bulunduğu ünlülerin ve tanınmış kişilerin özel jetlerini takip eden Floridalı üniversite öğrencisini yasal işlem başlatmakla tehdit etti.Jack Sweeney, Swift'in uçuşlarını...
Taylor Swift'in avukatları, aralarında Swift'in de bulunduğu ünlülerin ve tanınmış kişilerin özel jetlerini takip eden Floridalı üniversite öğrencisini yasal işlem başlatmakla tehdit etti.

Jack Sweeney, Swift'in uçuşlarını takip ettiğini ve avukatları aracılığıyla bir uyarı mektubu aldığını doğruladı. Açtığı sosyal medya hesaplarında, uçuşlarını takip ettiği ünlülerin bilgilerini paylaşan Sweeney, Elon Musk'un öfkesini de çekmişti. Musk, Sweeney'in "@ElonJet" hesabını kapatmıştı.

Sweeney'in aynı zamanda Mark Zuckerberg, Bill Gates ve tanınmış kişilerin özel jet hareketlerini takip eden hesapları da yönettiği ortaya çıktı. Musk, hesapların kendisi ve ailesi için "güvenlik riski" oluşturduğunu söyledi. Sweeney, Federal Havacılık İdaresi'nden kamuya açık uçuş verilerinin yanı sıra bireysel havacılık meraklıları tarafından takip edilen uçuş sinyallerini de kullanarak çeşitli sosyal medya platformlarındaki hesapları işletti. Paylaşımlarında takip ettiği her uçuştan kaynaklanan karbon emisyonu tahminlerine de yer verdi.

Swift'in avukatı Katie Morrone'nin Aralık ayında gönderdiği mektupta Sweeney, "müvekkilimizin konumu ve gelecekte nerede olacağına dair gerçek zamanlı ve kesin bilgileri sosyal medyada sürekli olarak yayınlamak da dahil olmak üzere takip ve taciz edici davranışlarda bulunmakla suçlanacak" dedi.

Mektupta bu durumun Swift'in "güvenliği için yakın bir tehdit" oluşturduğu da iddia edildi. Ayrıca Sweeney, "kamuoyunun ilgisi ve maddi kazanç karşılığında" başkalarının kamu güvenliğini göz ardı etmekle de suçlandı.

Geçmişte, Musk'ın Sweeney'e Twitter hesabını silmesi için 5 bin dolar teklif ettiğine dair haberler çıktı. Sweeney'in o dönemde bu teklifi reddettiği ve 50 bin dolar isteyerek, parayı üniversite masraflarını karşılamak ya da bir Tesla almak için kullanabileceğini söylediği iddia edildi.