Tazminatını alamayan Ataşehir Finans Merkezi şantiyesi işçilerinin eylemine polis müdahalesi: 8 gözaltı

Tazminatını alamayan Ataşehir Finans Merkezi şantiyesi işçilerinin eylemine polis müdahalesi: 8 gözaltı
İstanbul Ataşehir'de yapımı devam eden Finans Merkezi içerisinde bulunan Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçilerin eylemine polis müdahale etti. Sendika yöneticileri ve işçiler gözaltına alındı. Finans Merkezi içerisinde...

İstanbul Ataşehir'de yapımı devam eden Finans Merkezi içerisinde bulunan Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçilerin eylemine polis müdahale etti. Sendika yöneticileri ve işçiler gözaltına alındı.

Finans Merkezi içerisinde bulunan Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçiler, hak gasplarına uğradıkları gerekçesiyle eylem başlattı. Şantiye önünde toplanan Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş Sendikasına üye işçiler, Limak Holding’in ofisinin girişini kapatarak eylem yaptı. İşçilere ve sendika yöneticilerine özel güvenlik görevlileri saldırdı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi.

İşçiler gözaltına alındı

İnşaat İş Sendikası Genel Sekreteri Yunus Özgür, polislere haklarının gasp edildiğini ve eylemlerinin meşru olduğunu söyledi. Özgür, gözaltına alınsalar da haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtti. Ardından polis işçilere müdahale etti. Ablukaya alınan işçiler gözaltına alındı.

'İşçilerin talepleri Limak Holding’le bir ilgilisi yok'  

Konuyla ilgili Limak Holding yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Öncelikle haberdeki yanıltıcı iddiaların aksine olayın ve işçi taleplerinin Limak Holding’le bir ilgisi olmadığını belirtiriz. Söz konusu inşaatta çalışan ve yöneticilerin ofise girmesini engelledikleri için gözaltına alınan yedi işçinin Limak Holding ile bir bağı yoktur. İşçiler, alt yüklenici personelidir. Tüm ödemeleri alt yüklenici tarafından yapılmaktadır. Limak Holding’in, alt yükleniciye ödenmemiş borcu bulunmamaktadır.” denildi.

Video: Zeynep Kuray