TBB'de Feyzioğlu’na tepki istifaları sürüyor

TBB'de Feyzioğlu’na tepki istifaları sürüyor
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösteren TBB Emek Komisyonu başkanı ve üyeleri yayımladıkları metinle görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden isimler, Feyzioğlu’nun meslektaşlarının karşısında tutum...

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösteren TBB Emek Komisyonu başkanı ve üyeleri yayımladıkları metinle görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden isimler, Feyzioğlu’nun meslektaşlarının karşısında tutum aldığını vurguladı.

Hukukçular yayınladıkları bildiriyle istifalarının gerekçesi olarak, avukatlık onuruna yakışmayan hukuksuzluklar karşısında Feyzioğlu’nun meslektaşlarının karşısında saf tutmasını gösterdi. Açıklamada, “Atalet içerisinde Adalet aranmaz. Savunma mesleğinin temsilinde, 'Liyakat, Dirayet, Basiret' gerekir. TBB Başkanı ile devam etmemizin mümkün olmayacağı açıkça ortadadır” denildi.

Çoklu baro için dört isim başvurusu

Tartışmalarla yasalaşan “çoklu baro” uygulaması için isim başvuruları yapılmaya başlandı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabı üzerinden “Adalet ve Devlet Barosu”, “Halk Barosu”, “Ankara Hak ve Adalet Barosu”, “Başkent Barosu” isimleriyle yapılan başvuruları paylaştı. Antmen, “Şu ana kadar isim hakkı için başvuruda bulunulan baro isimleri. Yargı ve hukuk parçalandı; avukatlar arasında ayrımcılık ve fişleme başlayacak. Hakimler baro isimlerine göre karar verecek” tepkisini gösterdi.