TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye yüzyılı sadece bir slogan değil, her alanda daha güçlü bir Türkiye kuracağız

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye yüzyılı sadece bir slogan değil, her alanda daha güçlü bir Türkiye kuracağız
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık önümüzdeki hedef Türkiye Yüzyılı ve bunu gerçekleştirme ufkumuzdur. Türkiye yüzyılı sadece bir slogan değil. Her alanda daha güçlü bir Türkiye’yi kuracağız. Ekonomisiyle güçlü....

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık önümüzdeki hedef Türkiye Yüzyılı ve bunu gerçekleştirme ufkumuzdur. Türkiye yüzyılı sadece bir slogan değil. Her alanda daha güçlü bir Türkiye’yi kuracağız. Ekonomisiyle güçlü. Dünyanın her ülkesiyle rekabet edebilir. Ailesiyle, eğitimiyle güçlü bir sağlam toplumsal yapıya sahip Türkiye. Yüzyılı’nın hedefidir. Bir cümle ile ifade etmek gerekirse sözü güçlü, gücü tesirli bir ülke, Türkiye haline gelmek, hepimizin görevi ve sorumluluğudur” dedi.

Numan Kurtulmuş, bugün İstanbul’da Vefa İlim Yayma Mezunlar Derneği ve İlim Yayma Vakfı ev sahipliğinde düzenlenen 17. Geleneksel İlim Yaymalılar Buluşması’na katıldı. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Vefa yurdu ve binasında benim de birçok hatıram var"

“Vefa yurdu ve binasında benim de birçok hatıram var. Burası, bizim neslimizin ve sonrasında binlerce insanın, gencimizin yetiştiği bir merkez oldu. Bu anlamda üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiş bir çatı altındayız. Bu medrese ve dernek çatısı altında yetişip yeni nesillere de öncülük eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu büyüklerimiz sayesinde, belirlenen, önümüze konan hedefler büyük oranda gerçekleştirilmiş ve başarıya ulaşılmıştır.

"Hamdolsun artık Taksim’de cami de var, Ayasofya da ibadete açık"

Aynı şekilde köhne, fiziki olarak yetersiz imkanlardan modern ve her tülü imkana sahip okullar ile sayısı 1 milyonu aşan imam hatipli kardeşlerimize ulaştık. Bu gelişme bununla sınırlı değil. Teknolojide, sanayide, hayatın her alanında kalkınmaya bu gençler ve ideallerle ulaşıldı. Ayasofya’nın esaretten kurtulması, Taksim’e cami meselesinin bir dönem nasıl rejim meselesi haline getirildiğini hatırlıyoruz. Hamdolsun artık Taksim’de cami de var, Ayasofya da ibadete açık. Huzur içinde ibadet edip ziyaret edilebiliyor.

"Artık önümüzdeki hedef Türkiye Yüzyılı ve bunu gerçekleştirme ufkumuzdur"

Artık önümüzdeki hedef Türkiye Yüzyılı ve bunu gerçekleştirme ufkumuzdur. Her alanda daha güçlü bir Türkiye’yi kurmak, Türkiye Yüzyılı’nın hedefidir. Bir cümle ile ifade etmek gerekirse sözü güçlü, gücü tesirli bir ülke, Türkiye haline gelmek, hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu tarihi mekan, bizim için ‘kökü mazide olan ati’ sözünün somut hali gibidir. Buradaki yurt binasının yenilenip daha modern hale getirilmesi ile bu hedefler için daha güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum.” (ANKA)