TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Ecem Erkek'in konuşmasını hedef alan AKP'li Yücel Arzen'e yanıt verdi: Can dostlarımızın ve hak savunucularının yanındayız

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Ecem Erkek'in konuşmasını hedef alan AKP'li Yücel Arzen'e yanıt verdi: Can dostlarımızın ve hak savunucularının yanındayız
AKP İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, TBMM Genel Kurulu'nda oyuncu Ecem Erkek'in Altın Kelebek Ödül Töreni'nde hayvan haklarına ilişkin gerçekleştirdiği konuşmayı hedef aldı. Hacıoğulları'na yanıt TBMM Başkanvekili...

AKP İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, TBMM Genel Kurulu'nda oyuncu Ecem Erkek'in Altın Kelebek Ödül Töreni'nde hayvan haklarına ilişkin gerçekleştirdiği konuşmayı hedef aldı. Hacıoğulları'na yanıt TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'dan geldi.

AKP İstanbul Milletvekili Yücel Arzen, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Ecem Erkek'i hedef alarak, "İki gün önce Altın Kelebek Ödül Töreni'nde kazandığı ödülü köpeği Loli için alan sözüm ona çağdaş, ilerici, modern, insancıl ve hayvancıl aktivistimiz gibi. Hemen yanımızda katledilen, öldürülen binlerce çocuğu, bebeği aşarak sokak köpeklerine yardım konusunda duyar kasan bu zihin engeli değil de nedir?" diye konuştu.

Gülizar Biçer Karaca yanıt verdi

Arzen'in konuşmasının ardından söz alan TBMM Başkanvekili Karaca, "Sayın milletvekili elbette ki yanı başımızda Filistin'de Gazze'de katledilen çocuklar, kadınlar ve tüm yurttaşlar hepimiz için yürek acısıdır. Ancak hayvanlara karşı söylenmiş olan bu cümleleri biz de desteklediğimizi ve Hayvan Hakları Komisyonu'nda görev yapmış bir milletvekili olduğum süreçte hayvanların da bu ekosistemin bir parçası olduğu ve can dostumuz olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum" dedi.

Ne olmuştu?

Hürriyet gazetesinin düzenlediği Altın Kelebek yarışmasında "En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu" ödülünü alan Ecem Erkek, ödül konuşmasında sokak hayvanlarına ilişkin çağrı yaptı. Erkek, "Beni izleyemeyen ve izlese de hiçbir şey anlamayacak ama eve dönmemi sabırsızlıkla bekleyen köpeğim var benim. Şu anda arkadaşıma emanet, gözüm arkada değil. Çok şanslı ve mutlu bir köpek. Fakat sokaklarda onun kadar şanslı, mutlu olmayan bir sürü canımız var. Biz vicdanlı bir milletiz, merhamet duygusu yüksek bir milletiz. Onları hayattan koparmadan da onlarla sağlıklı bir ortak yaşamı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Belediyelerde yapılacak, yapılması beklenen kısırlaştırma faaliyetinin bu sorunu çözeceğinden eminim. Çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral sosyal medya platformu X üzerinden Ecem Erkek'in yaptığı konuşmanın videosunu alıntılayarak, "Bu konuşma öylesine yapılmış, genelgeçer bir konuşma değil" dedi.