TBMM Genel Kurulu, özel oturumla toplandı

TBMM Genel Kurulu, özel oturumla toplandı
TBMM Genel Kurulu, TBMM’nin açılışının 101’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplandı.TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplanan Genel Kurul’a...

TBMM Genel Kurulu, TBMM’nin açılışının 101’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplanan Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Şentop, “Millet iradesini yok sayanlar, kesintiye uğratmak için fırsat kollayanlar, bugüne kadar en büyük zararı devletimize, milletimize vermişlerdir. Milli iradeye sahip çıkmak öncelikle TBMM’nin görevidir.” diye konuştu.

AK PARTİ’Lİ BOSTANCI: KİMSENİN BAŞKA TARİHİ YOK
AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanı Naci Bostancı, demokrasiye sahip çıkmanın bir görev olduğunu vurgulayarak, “Demokrasinin düşmanı sadece faşizm ve totaliterlik değildir, en büyük düşman, gerçek olmayacak ölçüde ideal bir demokrasi karşılaştırması üzerinden mevcut demokrasiyi ölçüsüz şekilde eleştirmektir.” dedi. Bostancı, muhalefetin “Tek adam”, “sivil darbe” eleştirilerine ise, “Bu söylem, mantığı ve doğrudan konuşanın sahip olduğu meşruiyetin kaynağıyla çelişkilidir ve nihai noktada milletin tercihine yönelik bir söylenmedir” yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU: YETKİ GASPINA SESSİZ KALMAMASI GEREKİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bu Meclis’in yetkilerin gaspına sessiz kalmaması gerekir. Bu Meclis’in hiçbir vesayetin gölgesinde kendisini hissetmemesi gerekir.” dedi. Kılıçdaroğlu devamında Meclis’in nasıl olması gerektiğini şöyle anlattı:
“Bu Meclis’in toplanan vergilerin ve özelleştirme vergilerinin nasıl harcandığını bilmesi ve denetlemesi gerekir. Bu Meclis’in yolsuzluklar konusunda çok duyarlı olması gerekmektedir. Bu Meclis’in insan hakları ihlalleri karşısında en olumlu tavrı alması gerekir. Bu Meclis’in Anayasa’da yer alan ‘basın hürdür sansür edilemez’ ilkesini yürütme organının nasıl ihlal ettiğini araştırması gerekir. Bu Meclis’in 128 milyar doların hangi kurdan, kimlere satıldığını bilmesi gerekir. Bu Meclis’in cumhuriyetimizi demokrasimizle taçlandırmak gibi bir görevi olduğunu asla ve asla unutmaması gerekir. Bu Meclis’in tarih önünde saygınlık kazanması gerekir. Bu Meclis’in bu saydıklarımı yapması gerekir. Biz böyle bir Meclis istiyoruz.”

MHP’Lİ AKÇAY: 23 NİSAN, CUMHURYİETE GİDEN YOLDUR
MHP grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, 23 Nisan’ın Ergenekon’dan çıkış olduğunu belirterek, “ Meclisimiz bugün de darbe ve vesayet hevesçilerine, yabancılardan manda ve himaye dilenenlere karşı tedbirli olmak zorundadır. Bunlar hâlâ en şeytani kılıkta, süslü maskelerle bazen de gece yarısı bildirileriyle kendini gösterebilmekedir” dedi.