TEK ÇÖZÜM ERKEN SEÇİM

TEK ÇÖZÜM ERKEN SEÇİM
CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, “Bizler sorumluluk hisseden genel başkanlar olarak bir araya geldik. Bütün...

CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, “Bizler sorumluluk hisseden genel başkanlar olarak bir araya geldik. Bütün fatura sokaktaki vatandaşa çıkıyor. Türk Lirası eriyor. Sadece seyirci kalıyorlar. Karşımızda bir duvar var, garip bir yapıyla karşı karşıyayız” dedi.

CHP lideri, “Böyle zırvalıklarla ekonomi yönetilemez. Yönetemiyorsunuz. Merkez Bankası’nın ya müdür ol açıklama yap ya da Merkez Bankası’na müdahale etme. Koskoca bir kurum itibarsızlaştırıldı. Kendisine açık çağrıda bulunuyorum. Yönetemiyorsun. Milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Bir an önce ülkenin seçime gitmesi gerekiyor” görüşünü savundu.

Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına destek veren Akşener de şunları söyledi:

‘’Türkiye’de tencerenin kaynayamadığı, üniversite mezunu çocuklarımızın garsonluk yapmak üzere Kanada’ya, Avustralya’ya gitmek için yol bulmaya çalışıyor. 23 aydır yaptığım gezilerde gittikçe ağırlaşan bu ekonomik tabloyu yerinde gördüm. Türkiye’nin içindeki ekonomik şartların vatandaşlarımızı etkilediğini bilen insanlar olarak vatandaşlarımıza çare gösterebilir miyiz?

Sayın Erdoğan’ın konuşmasını izleyemedim ama arkadaşlar birazını söylediler. Merkez Bankası Başkanı, yazlık ve kışlık olarak değiştiği için ömrünü doldurmuş gibi görünüyor. Bütün kurumları insanların şahsında yerle bir eden bir partili cumhurbaşkanımız var. Türkiye genelinde yaptığımız yoksulluk araştırmasında, küçük çocuklarımızda protein eksikliğinden kaynaklı bodurluğun ortaya çıktığını gördük.”