“Tek sorumlu Cumhurbaşkanı”

“Tek sorumlu Cumhurbaşkanı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İşin sorumlusu Bilim Kurulu, vatandaş üstüne düşeni yapmıyor” sözlerine muhalefetten tepki var. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Vatandaşımız ölürken bile suçlu” dedi, başından...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İşin sorumlusu Bilim Kurulu, vatandaş üstüne düşeni yapmıyor” sözlerine muhalefetten tepki var. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Vatandaşımız ölürken bile suçlu” dedi, başından beri ortaya çıkanın tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.
Babacan salgının başından beri sayısız hata yapıldığına dikkat çekti ve şöyle konuştu:
Maske krizimizi hatırlıyorsunuz. Hele hele 1 haziran’dan sonra doğru dürüst önlem almayı bıraktılar. Sırf salgınla mücadele için bir Bilim Kurulu oluşturuldu. Ama vaka sayıları, Bilim Kurulu’ndan da gizlendi. Biliyorsunuz Bilim Kurulu üyeleri “biz de bilmiyoruz” demişti. Şimdi de “çok şükür öğrendik” diyorlar herhalde… Demiştim ki “lütfen ‘biz elimizden geleni yaptık, halkımıza söz dinletemedik' demeyin.” Bunu da dediler arkadaşlar. Hatta dün Sayın Erdoğan ‘sorumluluk Bilim Kurulu’nda. Vatandaşlarımız da önlemlere uymuyor’ bile dedi.
Faturayı; rapor bile tutamayan, vaka sayıları kendinden gizlenen, konunun tüm uzmanlarının yeterli oranda temsil edilmediği Bilim Kurulu’na kesti. Peşinden de vatandaşa. Alışkanlık haline getirdiler. Ne zaman bir sorun olsa “dış güçler, iç güçler” diyorlar. Önce Bilim Kurulu’nu, peşinden de vatandaşı suçluyorlar. Canıyla uğraşan vatandaşımız, ölürken bile suçlu.
'BU SİSTEMDE İLGİLİ BAKAN BİLE KARAR VEREMİYOR'
Hâlâ yaygın bir şekilde tarama testi yapmıyorsunuz. Bunun kararını Bilim Kurulu mu verdi, vatandaş mı verdi yoksa siz mi verdiniz? Hastayla yakın temas edenlerde semptom yoksa test yapmıyorsunuz. Bunun kararını Bilim Kurulu mu verdi, vatandaş mı verdi, yoksa siz mi verdiniz? Şehirlerin farklı noktalarına, hastanelerden bağımsız test istasyonları kurun dedik, kurmadınız. Bunun kararını Bilim Kurulu mu verdi, vatandaş mı verdi, yoksa siz mi verdiniz? 1 Haziran’dan sonra önlemleri iyice gevşettiniz, bunun kararını kim verdi?
Şu an ülkemizde Koronavirüse karşı, bu salgına karşı alınmayan tüm önlemlerden, tek bir kişi sorumlu. Kimse suçu kendilerinden dahi bilgi gizlenen Bilim Kurulu’na, hele hele vatandaşımıza atmasın. Şu an eğer bu yönetimsizliğe rağmen milyonlarca vakadan bahsetmiyorsak, bu yine sadece vatandaşımızın kişisel önlemleri sayesinde gerçekleşiyor. Çünkü tek tek bireyler dışında salgını ciddiye alan yönetim, devlet yok.