‘Tekzip etmezseniz İBB protokolünü feshedeceğiz’

‘Tekzip etmezseniz İBB protokolünü feshedeceğiz’
Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) para aldığı iddialarını yalanladı. İddiayı dile getiren CHP’li Veli Ağbaba’ya...

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) para aldığı iddialarını yalanladı. İddiayı dile getiren CHP’li Veli Ağbaba’ya dava açtığını söyleyen Bayraktar, İmamoğlu’na da tekzip çağrısında bulundu. Ayrıca tekzip gelmemesi halinde T3 Vakfı ile İBB arasındaki protokolü iptal edeceğini söyledi.
Twitter’dan açıklama yapan CHP’li Veli Ağbaba, T3 Vakfına 41 trilyon liralık destek verildiğini iddia etmiş, “Selçuk Bayraktar, köşeye sıkışınca yalana sarılmış. 1. Mahkemedeki savunmanız nakit bağış almadığınız yönünde. Bizim zaten nakit para ya da bağış iddiamız yok; T3’e 41 trilyon liralık destek verildiğini söylüyoruz. İBB’nin dosyaya gönderdiği bu protokol mü yalan?” ifadelerini kullanmıştı.
Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Selçuk Bayraktar, Ağbaba’nın açıklamasının ardından Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, T3 Vakfının İBB’den bağış ve tahsis aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

İMAMOĞLU’NA ÇAĞRI
Bayraktar ayrıca, “Asla öğrencilerimizi, gençlerimizi yalnız bırakmayacağız. Ve asla ahlaksız iftiralara göz yummayacağız. Sayın Ekrem İmamoğlu, bu şahsın iftiralarını siz tekzip etmezseniz, Deneyap’lara ilişkin protokolü T3 Vakfı olarak biz feshedeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bayraktar, açıklamasında şunları söyledi:
“Kimseden bir kuruş bağış, 1 metrekare yer devir veya tahsis almadık. Bilakis ortak hizmetlere emek ve maddi destek verdik, vermeye devam ediyoruz. İBB’de 11 aydır partinizin belediye başkanı var. Deneyap’lar halen İBB’nin 11 kültür merkezinde açık. Bize aktarılan tek kuruş varsa, hukuksuzluk varsa neden hala kapatmadınız? İBB neden bu hizmetlerin reklamını her mecrada yapmaya devam ediyor? Sayın Ekrem İmamoğlu bu şahsın ahlaksız iftiralarını tekzip etmeyecekseniz biz T3 Vakfı olarak iş birliği protokolünü tek taraflı feshedeceğiz. Ücretsiz mekan sağlamaya hazır binlerce gönüllümüz var.”

FATİH TEZCAN’DAN AK PARTİ’Lİ VEKİLLERE

Bayraktar’ın açıklamasının ardından AK Parti’li Fatih Tezcan da çıkışta bulunarak AK Parti’li vekillere seslendi. Tezcan, “Selçuk Bayraktar’ı Veli Ağbaba’ya karşı savunmayıp yalnız bırakan AK Parti milletvekillerine! Analiz Merkezi olarak sizi tek tek, isim isim, hesap hesap ifşa ve protesto ederiz! Sustuğunuz Yeter! Bekliyoruz!” ifadelerini kullandı.
DESTEK PAYLAŞIMI GELDİ
Tezcan’ın paylaşımı sonrası AK Parti’li vekil Bahar Ayvazoğlu Twitter hesabından, “Bu adam sizin utancınız olmalıdır. Bir kere de bu ülkeye hizmet edeni sahiplenin be! O çocuklar T3 Vakfında ilimle, teknoloji ile yetişecek. Selçuk Bayraktar Yalnız Değildir” paylaşımında bulundu.