Telegram, elde edilen reklam gelirlerinin yüzde 50'sini kanal sahipleriyle paylaşacak

Telegram, elde edilen reklam gelirlerinin yüzde 50'sini kanal sahipleriyle paylaşacak
Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, platformun başarısını ve kullanıcı kitlesini artırarak büyümeye devam ettiğini duyurdu. Durov, reklam gelirlerinin yüzde 50'sini kanal sahipleriyle paylaşacaklarını belirtti.Yaptığı...
Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, platformun başarısını ve kullanıcı kitlesini artırarak büyümeye devam ettiğini duyurdu. Durov, reklam gelirlerinin yüzde 50'sini kanal sahipleriyle paylaşacaklarını belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada, Telegram'ın aylık 1 trilyon görüntülenme aldığını ve bu görüntülenmelerin yalnızca yüzde 10'unun mevcut reklam platformu olan "Telegram Ads" üstünden gelir sağladığını belirtti. Durov, Telegram Ads platformunun gelecek aydan itibaren ortalama 100 ülkede reklam verenlerin kullanımına açılacağını duyurdu.

Platformun açıldığı ülkelerdeki kanal sahiplerinin reklam gelirlerine ortak olacağını vurgulayan Durov, kanal sahiplerinin, kanallarında Telegram'ın reklam göstererek elde ettiği gelirin yüzde 50'sini almaya başlayacağını ifade etti. Bu adım, platformun içerik üreticilerine daha fazla kazanç sağlama ve motivasyonunu artırma hedefini yansıtıyor.

Durov ayrıca, reklam gelirlerinin güvenli ve hızlı şekilde gerçekleşebilmesi için TON adlı blok zincirin kullanılacağını belirtti.