Temaslı da olsa okula devam

Temaslı da olsa okula devam
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaparak, “Tedbirlere uyma konusunda dikkat çekici bir gevşeklik olduğu görülüyor” dedi. Koca, hastanelere yatanların yüzde 90’a yakınının...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaparak, “Tedbirlere uyma konusunda dikkat çekici bir gevşeklik olduğu görülüyor” dedi. Koca, hastanelere yatanların yüzde 90’a yakınının aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış kişiler olduğunu söyledi.
Koca 3. doz aşı uygulamasına ilişkin olarak ise “Uygulama erkenden başladı, olası günlük 100 bin vakalık etki 20 binle sınırlandırıldı” dedi.
Koca, açıklamasında, yüz yüze eğitime de değinerek, “Okullarımızın öğrencilerinizin durumunu yakından izleyerek tedbirleri güncelleyeceğiz” ifadesini kullandı.
HATIRLATMA DOZU ÇAĞRISI
Üç doz aşı olmuş vatandaşların vaka sayıları içindeki oranının yüzde 2’den daha az olduğunu dile getiren Bakan Koca, “2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ikinci doz üzerinden 5-6 ay geçtikten sonra hatırlatma dozuna ihtiyaç duyacakları öngörülmektedir. Ülkemizde hatırlatma dozu zamanı gelen yaklaşık 6 milyon vatandaşımız bulunmaktadır. Vakit kaybetmeden hatırlatma dozunuzu olun” çağrısında bulundu.

MEB: Ana sınıfında korona çıkarsa tüm öğrenciler temaslı sayılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ana sınıflarında koronavirüs vakası tespit edilmesi durumunda sınıftaki tüm öğrencilerin yakın temaslı sayılacağını açıkladı. Yakın temaslı öğrencilerin 14 gün boyunca takibe alınacağı belirtildi.
MEB ve Sağlık Bakanlığı’nın daha önce hazırladığı “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi”ne göre, bir sınıfta öğrencilerden herhangi birine Covid-19 pozitif tanısı konulması durumunda öğrenciler ve öğretmenler izlemeye alınacak ve okula devam edeceklerdi. Aynı sınıfta 10 gün içinde ikinci kez vaka çıkması durumunda sınıf öğrencilerinin tamamı, yakın temaslı olarak kabul edilecekti.