Temiz siyaset hamlesi

Temiz siyaset hamlesi
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisinin ardından iktidarın karşısına siyasi ahlak reformuyla çıktı. Davutoğlu’nun hazırladığı “Temiz Siyaset Belgesi”ne muhalefetten tam destek var.Eski...

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisinin ardından iktidarın karşısına siyasi ahlak reformuyla çıktı. Davutoğlu’nun hazırladığı “Temiz Siyaset Belgesi”ne muhalefetten tam destek var.
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi lideri olarak iktidar cephesini sıkıştıracak yeni bir hamle ile Ankara’da siyaset gündemini hareketlendirdi. Muhalefet cephesindeki güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışına kuvvetli destek veren Davutoğlu, Türkiye’de “otoriter yolsuzluğun yaygınlaştığı” tespitinden yola çıkarak “Temiz Siyaset Belgesi” hazırladı. Kamu maliyesi ve para politikası, kamu kaynaklarının kullanımı, haksız kaynak transferi, siyasetin meşru finansmanı, kamu istihdamı ahlakı ile denetim ve hesap verilebilirlik başlıklarında Türkiye’de “siyasi ahlak reformu” öngören belgede israf, rüşvet ve yolsuzluğa ilişkin konular ele alınıyor.
Davutoğlu’nun parti kurmaylarıyla birlikte “Temiz Siyaset Belgesi”ni kamuoyuna açıkladığı toplantıya CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Anavatan Partisi ve DSP de temsilci gönderdi.
OTORİTER YOLSUZLUK DÜZENİ
Davutoğlu, neden “Temiz Siyaset Belgesi” hazırladıklarını anlatırken Türkiye’de otoriterleşmeye bağlı olarak yolsuzluğun da arttığına ilişkin tespitlerini dile getirdi. Davutoğlu, “Siyasi iktidarın otoriter eğilimlerinin pekişmesi, bilgi üreten medya ve sivil toplum yapılarının özelde iş dünyası genelde toplum ve kamuoyu üzerinde baskı aracı olarak kullanılmasına, serveti elinde bulunduran dar bir çevrenin gücünü pekiştirmesi ise medya ve sivil toplum yapılarının siyaset üzerinde baskı aracı olarak kullanılmasına yol açıyor” diye konuştu.