Terketmeyeceğim

Terketmeyeceğim
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı, son anda bir değişiklik olmazsa, bugün TBMM Genel Kurulu’nda okunacak. Kararın okunması ile Gergerlioğlu’nun milletvekilliği sona erecek.Yaptığı...

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı, son anda bir değişiklik olmazsa, bugün TBMM Genel Kurulu’nda okunacak. Kararın okunması ile Gergerlioğlu’nun milletvekilliği sona erecek.
Yaptığı açıklamada, Meclis’e “çantasını alıp geldiğini” söyleyen Gergerlioğlu ise karara direneceğini belirterek, “Burası TBMM. Ben de milletin iradesini temsil ediyorum, çok açık bir haksızlıkla bu gasp edilmeye çalışılıyor. Ben milletin Meclisi’nde milleti koruyacağım” dedi.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onayladı. Yargıtay’ın onama kararı, geçen hafta perşembe günü Meclis’e ulaştı.
Kararla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunan Gergerlioğlu, aynı zamanda da “tedbir” kararı alınması talebinde bulunmuştu. Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusuyla ilgili süreç devam ederken, tedbir kararı reddedildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise Gergerlioğlu hakkındaki bireysel başvurusu sonucunu beklemeyeceklerini açıklamıştı.
Hakkındaki yargı kararının Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Gergerlioğlu ise Meclis’te direnme kararı aldığını söyledi:
“Bu karar okunursa, ben kararı tanımayacağım, Genel Kurul’da oturmaya devam edeceğim. İsterlerse beni zorla çıkarsınlar ama buradan da grup toplantı salonunda devam edeceğim, kaç gün olur bilemiyorum. Ama milletin kalbinde, bağrında bekleyeceğim.”
HDP MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK OLACAK
Gergerlioğlu’nun “başkanlık sunuşları” kapsamında hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının okunmasının ardından HDP milletvekilleri de Genel Kurul salonunu terk etmeyecek.
Gergerlioğlu direnme kararını anlatırken, “1994’teki görüntüleri yapsınlar. Kendileri bilir. 1994 görüntüleri olur” görüşünü dile getirdi.
Gergerlioğlu’nun göndermede bulunduğu 3 Mart 1994’de aralarında Leyla Zana, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Orhan Doğan’ın da bulunduğu çok sayıdaki Demokrasi Partisi (DEP) milletvekilinin Meclis’te dokunulmazlığı kaldırılmıştı.
Milletvekili olmalarına karşın, dokunulmazlıkları olmadığı gerekçesiyle milletvekilleri 17 Mart 1994’te tutuklanmıştı.