TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nden Süper Kupa açıklaması geldi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nden Süper Kupa açıklaması geldi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 7 Nisan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı için Fenerbahçe'den bir erteleme talebi geldiğini açıkladı.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi,...
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 7 Nisan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı için Fenerbahçe'den bir erteleme talebi geldiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçının tarihiyle ilgili başvuru yaptığı ve değerlendirmeye alındığını söyledi.

Büyükekşi, "Süper Kupa maçı için 6 Nisan tarihi söz konusu değil. Fenerbahçe'den bir talep geldi, değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

6 Nisan tarihini Şanlıurfaspor başkanı ortaya atmıştı

Şanlıurfaspor Başkanı Haşim İzol, Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçının tarihi hakkında, "Bize ulaşan son bilgi Süper Kupa maçının 7 Nisan Pazar tarihinden bir gün önce 6 Nisan Cumartesi günü oynanması. Süper Kupa maçının 6 Nisan Cumartesi günü oynanması muhtemel” demişti.

TFF'ye yakın kaynaklara göre Süper Kupa maçı için nisan ayının son haftası düşünülüyor.

Fenerbahçe'den Yunanistan örneği

Fenerbahçe, Süper Kupa maçının ertelenmesi talebini Türkiye Futbol Futbol Federasyonu’na iletirken Yunanistan’ın Olympiakos ile ilgili kararına dikkat çekti.

Yunanistan Futbol Federasyonu kuranın çekilmesinin ardından PAOK ile Olympiakos arasında 14 Nisan Pazar günü oynanması planlanan mücadeleyi ileri bir tarihe ertelemişti.

Galatasaray kabul edeceğinin mesajını vermişti

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de yaptığı açıklamada Süper Kupa maçının tarihi konusunda TFF'nin yetkili olduğunu belirterek yapılacak bir tarih düzenlemesini kabul edeceklerinin mesajını vermişti.