THY’den Air India’ya uçtu

THY’den Air India’ya uçtu
2015’ten bu yana başarıyla sürdürdüğü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılan İlker Aycı, dünyanın en büyük sanayi gruplarından Hintli TATA Group’un 2022 başında satın aldığı...

2015’ten bu yana başarıyla sürdürdüğü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılan İlker Aycı, dünyanın en büyük sanayi gruplarından Hintli TATA Group’un 2022 başında satın aldığı Air India’nın CEO’su oldu.

Tata Group tarafından yapılan açıklamaya göre Aycı, 1 Nisan’dan itibaren Air India ile birlikte tüm iştiraklerinin de başına geçecek.

Tata Group Yönetim Kurulu Başkanı N Chandrasekaran, “İlker Aycı, havacılık dünyasında bilgi birikimi ve vizyoner yönetim tarzıyla kendini kanıtlamış bir lider” dedi.

Aycı, ocak ayının başında Kazakistan’da hükümetin istifasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle mahsur kalmış, bir süre sonra THY kargo uçağıyla İstanbul’a dönmüştü. Bölgede mahsur kalan THY çalışanı ve diğer şirketlerin personelini arkasında bırakması eleştirilere neden olan Aycı daha sonra istifa etmişti.