Ticaret Bakanı Ömer Bolat görevden affını mı istedi? Saraydan iddialara ilişkin ne yanıt geldi?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat görevden affını mı istedi? Saraydan iddialara ilişkin ne yanıt geldi?
Kulislerde Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın affını istediği konuşulduğu haberleri medyaya yansıdı. Saraydan ise bu iddialar ilişkin cevap gecikmedi10 Haber yazarı Erdal Sağlam, 31 Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimlere daha bir...
Kulislerde Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın affını istediği konuşulduğu haberleri medyaya yansıdı. Saraydan ise bu iddialar ilişkin cevap gecikmedi

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, 31 Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimlere daha bir ay olmasına rağmen kulislerde, kabinede yapılacak değişikliklerin şimdiden konuşulmaya başlandığını ifade ederek Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın affını istediği şeklinde haberlerin kulislere yansıdığını yazdı.

Bu iddialar karşısında ise Saray’dan yalanılama ise gecikemedi. DMM sosyal medya hesabından iddiaları yalanladı

Adı geçen bakanlar

“Henüz çok yaygın olmayan ancak seçimler yaklaştıkça alevlenmesi beklenen bakan değişikliklerine ilişkin söylentilerde görevden alınacakları konuşulan üç-dört bakanın adı sık geçiyor” diyen Sağlam, şöyle devam etti:

Seçimler sonrası oluşacak tablo

“Yine, seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi politikalarında, siyasi alanda ve dış politika konularında önemli tercihler yapmak zorunda kalacağı söyleniyor. Özellikle mayıs seçimlerinden sonra Batı ile yakınlaşma mesajı veren ancak daha sonra klasik dış politika tavrına dönen Erdoğan’ın önümüzdeki yıllarda izlemek için çizeceği yol merakla bekleniyor.”

AKP kulislerinde gazeteci Nuray Babacan’ın gazetemize yazdığı kulislerden Mehmet Şimşek’in maaş artışlarına karşı çıkan tavrından rahatsızlıkların giderek büyüdüğünü de anlıyoruz” diyen Sağlam seçimlerden çıkacak sonucun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonrası belirleyeceği tavırda, yapacağı tercihlerde önemli rol oynayacağının da konuşulduğunu ifade etti.

Bolat ayrılacak mı?

Ayrılacağına kesin gözüyle bakılan isimlerin başında Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın geldiğini de kaydeden Sağlam, “Bazı kulislere göre Bolat’ın özellikle ihracatçılardan etkilenerek, kurlar başta olmak üzere uygulamadaki sıkı para politikalarına direnç gösterdiği, hatta bazen ekonomi politikalarına ters söylem ve kararlarının olduğuna işaret ediliyor” dedi ve ekledi:

Affını isteyecek iddiaları

“Bunun yanında Ömer Bolat’ın bakanlığı nedeniyle kendi özel işlerini çok aksattığından yakındığını, bu nedenle ayrılmak istediğini söyleyenler de var. Hatta konuyu Cumhurbaşkanı’na iletip, affını istediği söylentileri de kulislerde dolaşıyor. Bakan Bolat’ın yanında, haklarında daha az konuşulsa da, Cumhurbaşkanı’nın başarısız gördüğü birkaç bakanın daha ismi geçiyor.”

DMM haberi yalanladı

İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Ticaret Bakanı Ömer Bolat, göreve geldiği günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bakan Bolat’ın özel işlerini aksattığı için görevinden ayrılmak istediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

DMM’nin açıklaması şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan “Ticaret Bakanı Ömer Bolat görevinden ayrılmak istedi ve talebini Cumhurbaşkanı'na iletti” iddiası doğru değildir.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, göreve geldiği günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bakan Bolat’ın özel işlerini aksattığı için görevinden ayrılmak istediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kulis adı altında yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz."