TİKTOK içerik üreticilerine para ödeyecek

TİKTOK içerik üreticilerine para ödeyecek
Son zamanların yıldızı parlayan ve bir o kadar da tartışmalı sosyal medya platformu TikTok, içerik üreticilerine para ödemeye hazırlanıyor. İlk etapta ABD’de başlayacak programla dünyanın en büyük video performans uygulaması,...

Son zamanların yıldızı parlayan ve bir o kadar da tartışmalı sosyal medya platformu TikTok, içerik üreticilerine para ödemeye hazırlanıyor. İlk etapta ABD’de başlayacak programla dünyanın en büyük video performans uygulaması, yıldızlarına 200 milyon dolar para dağıtacak.
Güvenlik açıkları ile büyük tartışma konusu olan ve bazı ülkeler tarafından ‘casus uygulama’ olarak nitelendirilen sosyal video uygulaması, kaç içerik üreticisine ne miktarda ödeme yapacağını henüz açıklamadı. Programa başvurmak isteyen içerik üreticilerinin 18 yaşından büyük olması ve orijinal içerik üretmeleri gerekiyor. Başvuranların belli bir takipçi sayısına sahip olmaları gerekiyor fakat bu takipçi sayıları da henüz belli değil. TikTok’un ilerleyen günlerde, fonu küresel olarak da yayması bekleniyor. Firma genel müdürü Vanessa Pappas, “Yaratıcı içerik üreten üreticilerimiz fon sayesinde izleyicileri ile daha yakın bir ilişki kurabilecekler” diye konuştu.