TİP milletvekili Sera Kadıgil’den Agrobay işçilerine destek: 80 derece sıcaklığında altındaki seraları çamaşır suyu ile temizletmişler, aralarında astım olanlar var!

TİP milletvekili Sera Kadıgil’den Agrobay işçilerine destek: 80 derece sıcaklığında altındaki seraları çamaşır suyu ile temizletmişler, aralarında astım olanlar var!
Gazete Pencere Haber Merkeziİzmir’in Bergama ilçesinde faaliyet gösteren Agrobay sera işçilerinin, işten çıkarmalara karşı yaptıkları eylemler günlerdir sürüyor.TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Agrobay kadın işçilerinin Alman...

Gazete Pencere Haber Merkezi

İzmir’in Bergama ilçesinde faaliyet gösteren Agrobay sera işçilerinin, işten çıkarmalara karşı yaptıkları eylemler günlerdir sürüyor.

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Agrobay kadın işçilerinin Alman Başkonsolosluğu önünde düzenlediği basın açıklamasına destek verdi.
Agrobay isimli firmanın domates üreterek Avrupa ülkelerine ve Rusya'ya sattığını belirten işçiler İstanbul'da Almanya Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasına destek veren Sera Kadıgil “Termal olarak ısıtılan seralarda kadın işçiler 80 derece sıcaklığın altında su bile verilmeden çalıştırıldı. Yüksekten düşmeler rapor edilmiyor. Çamaşır su iye o seraların içleri temizletilmiş. Çoğu astım hastası. Sigortaları doğru dürüst yatırılmamış. Maaşları eksik yatırılmış. Günde bir kez tuvalet hakkımız var diyorlar. Buna karşı sendikalı olunca da işten çıkarılmışlar. Jandarma ve polis bunlara saldırıyor. Kolu ya da bacağı kırılanlar var” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Bayburt Grup’a bağlı olan ve İzmir’in Bergama ilçesinde faaliyet gösteren Agrobay Seracılık’ta sendikalı oldukları için işten atılan işçiler günlerdir direniyor. İşçiler içeride kalan maaş ve ödenmeyen ihbar ve kıdem tazminatlarını talep ediyor.