TMO, haftaya fındık alımına başlıyor

TMO, haftaya fındık alımına başlıyor
Hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 22 Ağustos’ta 11 noktada fındık alımına başlayacak. AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl destek ödemeleri (alan bazlı, mazot ve gübre) ile birlikte...

Hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 22 Ağustos’ta 11 noktada fındık alımına başlayacak. AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl destek ödemeleri (alan bazlı, mazot ve gübre) ile birlikte ‘Levant kalite’ fındık için ortalama fındık alım fiyatını kilosu 54 TL olarak açıklamıştı. Fındık üreticileri ve CHP ise fındık taban fiyatının “4 dolar-yaklaşık 80 lira” olmasını istemişti.

TMO, yeni sezon kabuklu fındık alım fiyatlarını yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite için kilosu 53 TL, Levant kalite için 52 TL, Sivri kalite için ise 51 TL olarak belirledi. 22 Ağustosta ilk etapta 11 nokta olarak belirlenen Kocaeli Başmüdürlüğü’ne bağlı Düzce, Adapazarı, Kocaali; Samsun başmüdürlüğe bağlı Çarşamba Şeker; Ordu Başmüdürlüğe bağlı Altınordu, Fatsa, Ünye; Giresun Başmüdürlüğe bağlı Tirebolu, Merkez; Trabzon Başmüdürlüğe bağlı Arsin Çelebi ve Ankara Başmüdürlüğe bağlı Alaplı’da 70 ekiple fındık alımlarına başlayacak. Yoğunluk oluşması durumunda ise alım noktalarının sayısı 45-50’ye kadar artırılacak.