TOBB Başkanı: Herkes bizden daha çok şikâyetçi

TOBB Başkanı: Herkes bizden daha çok şikâyetçi
ABD'de temmuz ayında üretici fiyat endeksi yüzde 9.8, Avrupa'da yüzde 35.7 açıklanırken Türkiye'de resmi ÜFE bile yüzde 144'e dayandı. Bu ağır koşulların pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı kaynaklı olduğunu ileri süren TOBB...

ABD'de temmuz ayında üretici fiyat endeksi yüzde 9.8, Avrupa'da yüzde 35.7 açıklanırken Türkiye'de resmi ÜFE bile yüzde 144'e dayandı. Bu ağır koşulların pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı kaynaklı olduğunu ileri süren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Atlantik'ten Pasifik'e kadar gördüğüm manzara şu: Herkes bizden daha fazla şikâyetçi. Biz şikâyetçiyiz de onlar bizden daha fazla şikâyetçi” dedi. Savaş halindeki Rusya ve Ukrayna’da enflasyon Türkiye’den çok çok daha aşağılarda. Enflasyon Rusya’da yüzde 15.9 oranında… Ukrayna’da yüzde 21.5’e çıktı.

TOBB Başkanı, bu değerlendirmesini Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen Bursa iş dünyası ile istişare toplantısında söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin, dünyanın en zengin ülkesi ABD'ye çok az ihracat yaptığını belirtti. Türkiye'nin bu ülkeye ihracatını "denizde bir damla su" olarak nitelendirdi, “2.5 trilyon dolar ithalat yapıyor ABD. Biz burayı ihmal etmişiz, yokuz burada” dedi.

İstişare bölümünün basına kapalı gerçekleştirildiği toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve iş insanları katıldı.