TOGG asil hak sahiplerinden "zammı iptal edin" çağrısı

TOGG asil hak sahiplerinden "zammı iptal edin" çağrısı
Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, TOGG asil hak sahiplerinin, gelen zamla birlikte "mağdur" olduklarını ifade eden bir yazıyı TOGG'a gönderdiklerini belirtti.Hak sahipleri yazıda "Söz verildiği adette dahi araç teslimatı yapılmamışken...

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, TOGG asil hak sahiplerinin, gelen zamla birlikte "mağdur" olduklarını ifade eden bir yazıyı TOGG'a gönderdiklerini belirtti.

Hak sahipleri yazıda "Söz verildiği adette dahi araç teslimatı yapılmamışken yüzde 27 gibi büyük oranda zam yapılması 19 bin asil hak sahibini mağdur etmektedir. Tüm bu şartlar tekrar değerlendirilerek asil hak sahiplerine zammın iptalini, eğer iptal edilemiyorsa da oranının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

TIKLAYIN- Zam dalgasından TOGG da nasibini aldı: Fiyatı 1 milyon 650 bin TL’ye kadar çıkıyor!

Özpeynirci'nin paylaştığı metin şöyle:

"Sayın yetkili,

Yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı birçok sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de firmasına göre değişkenlik göstererek yüzde 10 -15 -20 civarında zamlar yaşanmakta. Ancak şu unutulmamalı ki bu zam yapan firmalarda TOGG firmasında olduğu gibi :

-Devlet yardımıyla ÖTV destegi sağlanmıyor.

-Çalışanların maaşları için vergi istisnası uygulanmıyor.

-Fabrika arazileri bedava tahsis edilmedi.

-En önemlisi Mart ayında 40 bin müşterisinde 60 bin TL kapora toplanmadı. Toplanan 60 bin TL kaporalar da gelişen ekonomik koşullardan dolayı aynı oranda değer kaybetti.

A Haber TV kanalında; "Kurada çıkana zam yok" açıklaması yapıldıktan sonra ödeme planını buna göre yapan hak sahiplerinin mağduriyeti nasıl giderilecek ? Söz verildiği adette dahi araç teslimatı yapılmamışken yüzde 27 gibi büyük oranda zam yapılması 19 bin asil hak sahibini mağdur etmektedir.

Yerli ve milli markamız TOGG bu kadar desteği almışken oluşan bu büyük mağduriyetin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm bu şartlar tekrar değerlendirilerek asil hak sahiplerine zammın iptalini, eğer iptal edilemiyorsa da oranının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Saygılarımızla"