TOKİ 60’a yaptı 32’ye satıyor

TOKİ 60’a yaptı 32’ye satıyor
Karabük’te 6 yıl önce TOKİ tarafından 60 milyon liraya, üniversiteye uzak bir bölgede yapılan yurt binası, 32 milyon liraya satışa çıkartıldı. Karabük’te üniversitenin kurulmasıyla öğrenci yurdu ihtiyacı doğmuş, TOKİ...

Karabük’te 6 yıl önce TOKİ tarafından 60 milyon liraya, üniversiteye uzak bir bölgede yapılan yurt binası, 32 milyon liraya satışa çıkartıldı. Karabük’te üniversitenin kurulmasıyla öğrenci yurdu ihtiyacı doğmuş, TOKİ de şehir merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Soğuksu Mahallesi’ne 6 yıl önce yurt binası yapmıştı. Ancak bin öğrenci kapasiteli, 14 katlı modern yurt binası faaliyete geçmedi. Yıllardır kaderine terk edilen yurt binası dururken, öğrenciler özel yurtlarda barınmak zorunda kaldı. Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün köşesinde yer alan habere göre Karabük’ün yerel kanallarından, BRTV’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya konuyu Cumhurbaşkanlığı’na iletti. TOKİ de 60 milyon liraya mal ettiği binayı satışa çıkarma kararı aldı. Bina için önce 52 milyon lira istendi. Ancak alıcı çıkmadı. Satış için 13 Ağustos’ta yeniden ihaleye çıkılacağı duyuruldu. Yurt binasının bedeli, maliyetinin yaklaşık yarı fiyatı olan 32 milyon lira olarak belirledi.
Yurt binasının satışa çıkarılması ise kentte çoğu AKP’linin yurt olarak kullanıma açtığı binalara bağlanıyor. Onların baskısıyla Yurt-Kur’un burayı TOKİ’den devralmadığı iddiaları konuşuluyor.

İhaleler hep aynı adrese

İstanbul’da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği ihalenin adresi yine değişmedi. Belediyeden yıllardır milyonlarca liralık ihale alan AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın eski yöneticisi Vahdet Erdoğan’ın şirketi, şimdi de 324 bin liralık kamuoyu araştırma ihalesini aldı. Argetus Araştırma’nın büyük ortağı Erdoğan, diğer şirketi Greenart Reklam ile 5 yılda 60 milyon liralık ihale aldı. Erdoğan, Binali Yıldırım’ın kardeşinin okul arkadaşı.