“Top Gun” Boris Johnson

“Top Gun” Boris Johnson
Britanya'da eğitim gören Ukrayna askerlerini ziyaret eden Başbakan Boris Johnson, makineli tüfek, bazuka, roketatar, mobil tanksavar füze fırlatıcı gibi silahlarla poz verip el bombası attığı görüntülerini paylaştı.Britanya'da...

Britanya'da eğitim gören Ukrayna askerlerini ziyaret eden Başbakan Boris Johnson, makineli tüfek, bazuka, roketatar, mobil tanksavar füze fırlatıcı gibi silahlarla poz verip el bombası attığı görüntülerini paylaştı.

Britanya'da istifasını veren ve 6 hafta sonra başbakanlık koltuğundan kalkmaya hazırlanan Johnson, aşırı sıcaklar ve yangınlarla ilgili acil durum toplantılarına katılmazken savaş uçağına binip 'Top Gun' oynamasının ardından, Britanya topraklarında da eğitim gören Ukrayna askerlerini ziyaretinde el bombası attı.

Sputnik’in haberine göre Johnson’un, Kuzey Yorkshire'daki askeri üste Ukraynalı askerlerle el ele kol kola eğitimlere katılırken bir noktada el bombası da attığını gösteren görüntüler, başbakanlığın web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayımlandı.

Britanya'nın bugüne dek Ukrayna'ya yaptığı silahlar dahil askeri yardımın tutarı 2.3 milyar sterlini geçti. Ukraynalı askerleri ziyaretinde makineli tüfek, bazuka, roketatar, mobil tanksavar füze fırlatıcı gibi silahlarla poz veren Johnson, başbakanlığın yayımladığı videoda askerlere hitabında, Ukrayna'ya 6900 tanksavar silahları, yaklaşık 120 zırhlı araç, çoklu fırlatma roket sistemleri verdiklerini belirtti.

Başbakan "Sonunda Ukrayna halkının, Ukrayna güçlerinin başaracağını biliyorum. Birleşik Krallık'ın şu ana kadar oynayabildiği rolden gurur duyuyorum. Ama sonuçta bu, Ukrayna birliklerinin cesareti ve kahramanlığı sayesinde oldu" dedi.

Sky News'un haberinde "Fotoğraflar, 100 bin ile 105 bin arasında değişen tam zamanlı maaşla yarı zamanlı çalışan ve kamu tarafından finanse edilen Johnson'ın kişisel fotoğrafçısı tarafından çekildi" notu düşüldü.