Toplam 350 sensör var

Toplam 350 sensör var
İlk aşamada 245 kW gücündeki EQS 450+ ve 385 kW gücündeki EQS 580 4MATIC modelleri tanıtılan EQS’in, Türkiye’de ise EQS 580 4MATIC modeliyle 2021 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.Opsiyon...

İlk aşamada 245 kW gücündeki EQS 450+ ve 385 kW gücündeki EQS 580 4MATIC modelleri tanıtılan EQS’in, Türkiye’de ise EQS 580 4MATIC modeliyle 2021 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.
Opsiyon olarak önde ve arkada otomatik konfor kapılar sunuluyor. Sürücünün araca yaklaşmasıyla ilk olarak kapı kolları yuvasından dışarıya çıkıyor. Kullanıcı daha da yaklaştığında sürücü kapısı otomatik olarak açılıyor. Aracın içinde ise kapıyı el hareketiyle otomatik olarak kapatabiliyorsunuz.
Donanıma bağlı olarak, 350 adede kadar sensör, EQS’nin işlevlerini izliyor veya aracın çevresiyle eşleşiyor. Sensörler, örneğin mesafeleri, hızları ve ivmelenmeleri, aydınlatma koşullarını, yağış ve sıcaklıkları, koltuk doluluğunu ve ayrıca sürücünün bir göz kırpmasını veya yolcuların konuşmasını kaydediyor.
EQS’nin isteğe bağlı sürüş sesi etkileşimli olup gaz pedalının konumu, hız veya enerji geri kazanımı gibi birçok parametreye göre kendini ayarlıyor.
Opsiyonel olarak sunulan DRIVE PILOT ile EQS, trafik yoğunluğunun yüksek yollarda veya dur-kalk trafikte 60 km/s’ye kadar hızlarda şartlı otomatikleştirilmiş sürüş yapabiliyor. Sürücü üzerindeki yükü hafifleten sistem, böylece sürücüye zaman kazandırıyor.