Toplu güvenlik alarmı Ankara'yı kızdırdı

Toplu güvenlik alarmı Ankara'yı kızdırdı
Türkiye’ye yönelik güvenlik uyarısı yayınlayan ve bu kapsamda bazı diplomatik ve konsüler temsilciliklerini geçici olarak kapatan 9 ülkenin büyükelçileri dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.Dışişleri kaynaklarından...

Türkiye’ye yönelik güvenlik uyarısı yayınlayan ve bu kapsamda bazı diplomatik ve konsüler temsilciliklerini geçici olarak kapatan 9 ülkenin büyükelçileri dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, temsilciliklerini geçici olarak kapatan Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, İsviçre, İsveç, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya’nın Ankara Büyükelçileri ve temsilcileri dün bakanlığa çağrılarak kapatma kararına karşı Türkiye’nin tepkisi iletildi.

Türkiye’de bulunan ulunan tüm diplomatik misyonların güvenliklerinin uluslararası sözleşmeler temelinde sağlandığını hatırlatan Dışişleri, büyükelçilere, “Bu tür eş zamanlı faaliyetlerin orantılı ve sağduyulu bir yaklaşım teşkil etmediği ve bu tarz yaklaşımların ancak terör örgütlerin sinsi gündemlerine hizmet ettiğini; dost ve müttefik ülkelerden beklentinin güvenlik birimleriyle işbirliği olduğu” belirtildi.

NORVEÇ EYLEM İZNİNİ İPTAL ETTİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Norveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler” dedi.