Toplu sözleşme heyecanı

Toplu sözleşme heyecanı
Türk-İş ve Hak-İş, kamudaki 700 binden fazla işçiye 2021-2022'de yapılacak zammın belirleneceği görüşmelere yönelik ortak taleplerini belirlediKonfederasyonların mali ve sosyal hakları içeren taleplerini kısa süre içerisinde...

Türk-İş ve Hak-İş, kamudaki 700 binden fazla işçiye 2021-2022'de yapılacak zammın belirleneceği görüşmelere yönelik ortak taleplerini belirledi
Konfederasyonların mali ve sosyal hakları içeren taleplerini kısa süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmasıyla pazarlık süreci başlayacak.
Bir önceki sözleşme döneminde 200 bin civarında kişiyi kapsayan görüşmeler, bu dönem taşeron sisteminden kamuda kadroya geçenlerin de dahil olmasıyla 700 binden fazla işçiyi doğrudan ilgilendiriyor.
Taşerondan kadroya geçenler için tayin talebi
Sağlık kurumlarında işçilere ek ödeme yapılması, taşerondan kadroya geçen işçilere tayin ve becayiş hakkı verilmesi ve bu işçilere yönelik zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılmasının da aralarında olduğu talepler, kısa süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak.
Diğer sözleşmeleri de yakından ilgilendiriyor
Yaklaşık 3,5 milyon memur ile 5,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2021-2022 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri de 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.
Bu doğrultuda, kamu işçilerini ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor.