Toronto’da camiden çıkanlara saldırı: 5 yaralı

Toronto’da camiden çıkanlara saldırı: 5 yaralı
Kanada’nın Toronto kentinde, teravih namazından çıkanların üzerine bir araçtan ateş açılması sonucu beş kişi yaralandı.Toronto Polis Departmanı’ndan David Rydzik, olayın Scarborough bölgesindeki Ebubekir-i Sıddık Camisi’nde...

Kanada’nın Toronto kentinde, teravih namazından çıkanların üzerine bir araçtan ateş açılması sonucu beş kişi yaralandı.

Toronto Polis Departmanı’ndan David Rydzik, olayın Scarborough bölgesindeki Ebubekir-i Sıddık Camisi’nde meydana geldiğini söyledi.

Cumartesi yerel saatle 01.00 (TSİ 08.00) sularında teravih namazından çıkan beş kişinin, yoldan geçen bir araçtaki kişi ya da kişilerin silahlı saldırısında yaralandığını açıklayan Rydzik, yaralananların düşmanlığa sebep olacak herhangi bir olaya karıştığını gösteren bilgi olmadığını belirtti.

Rydzik, hayati tehlikeleri bulunmayan yaralılardan üçünün taburcu edildiğini, ikisinin ise tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Saldırının gerçekleştirildiği Ebubekir-i Sıddık Camisi’nin bağlı olduğu Scarborough Müslümanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nadeem Sheikh, “Gerçekten üzgün ve endişeliyim. Bu sabah beş kardeşimiz vuruldu. Saldırganların bir an önce bulunup adalete teslim edilmelerini istiyoruz” diye konuştu.