TRT 2 diziye ayda 12 milyon lira ödüyor

TRT 2 diziye ayda 12 milyon lira ödüyor
TRT’nin yalnızca 2 diziye ayda 12 milyon lira ödeme yaptığı öğrenildi. Uyanış Büyük Selçuklu ve Barbaroslar dizilerine ayda 12 milyon liradan fazla para harcadığını açıklayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Benim...

TRT’nin yalnızca 2 diziye ayda 12 milyon lira ödeme yaptığı öğrenildi. Uyanış Büyük Selçuklu ve Barbaroslar dizilerine ayda 12 milyon liradan fazla para harcadığını açıklayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Benim edindiğim bilgilere göre TRT, Uyanış Büyük Selçuklu dizisine bölüm başı 2 milyon 200 bin lira ödüyor. Bir ayda 8 milyon 800 bin TL eder. Yine Barbaroslar dizisine 1 milyondan fazla para ödendiği söyleniyor. Sadece iki dizi için bir ayda 12 milyon liradan fazla para harcıyorsanız tasarruf bunun neresinde?” diye sordu.

Sertel, TRT’nin yeni yönetiminin eskiden olduğu gibi sorulara cevap vermeme ya da eksik cevap verme alışkanlığının sürdüğünü belirttiği açıklamasında, “TRT’de yönetim değişti ancak anlayış değişmedi. Kendilerini o makama atayan tek adamın emir ve talimatları doğrultusunda hareket eden TRT yönetimi, denetim görevimizi yerine getirmek ve bilgilenmek amacıyla sorduğumuz sorulara yanıt vermekten kaçınıyor” dedi.