TRT Şampiyonlar Ligi ihalesinde Acun'u 4'e katladı

TRT Şampiyonlar Ligi ihalesinde Acun'u 4'e katladı
Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi, gelecek 3 sezon TRT'de şifresiz yayınlanacak. TRT’nin maçları yayınlamak için ise 100 milyon euro (3,3 milyar TL) teklif verdiği iddia edildi. EXXEN platformunun sahibi Acun Ilıcalı,...
Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi, gelecek 3 sezon TRT'de şifresiz yayınlanacak. TRT’nin maçları yayınlamak için ise 100 milyon euro (3,3 milyar TL) teklif verdiği iddia edildi. EXXEN platformunun sahibi Acun Ilıcalı, bu lig için 25-30 milyon dolar ödediğini duyurmuştu.

Kamu kurumu TRT; Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi maçlarını önümüzdeki üç yıl şifresiz yayınlamak için satın aldı.

TRT'nin EXXEN'de yayınlanan Şampiyonlar Ligi maçlarını satın almak için 100 milyon euro teklif verdiği, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nin de buna dahil olduğu öne sürüldü.

İddiayı gündeme getiren gazeteci Candaş Tolga Işık, X hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 'kamuda tasarruf' açıklamalarına da dikkat çekerek şunları yazdı:

“TRT, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 Milyon Euro (3,3 milyar TL) teklif vermiş. Bunun yarısı zarar yazar! Kurumun bahçesinde petrol bulundu galiba! Bir de Maliye Bakanı'nın bundan haberi var mı? Ya TRT kamu kurumu değil ya da kamuda tasarruf dönemi başlamadan bitti...”