TRT'nin duayeni hayatını kaybetti

TRT'nin duayeni hayatını kaybetti
Eurovision Şarkı Yarışması’nı yıllarca sunan TRT’nin duayen isimlerinden Bülend Özveren, 79 yaşında hayatını kaybetti. Özveren’in cenazesi bugün ikindi namazının ardından Bahçeşehir Saadet Çarmıklı Camii'nden kaldıracak.Özveren,...

Eurovision Şarkı Yarışması’nı yıllarca sunan TRT’nin duayen isimlerinden Bülend Özveren, 79 yaşında hayatını kaybetti. Özveren’in cenazesi bugün ikindi namazının ardından Bahçeşehir Saadet Çarmıklı Camii'nden kaldıracak.

Özveren, güzel Türkçesi ve kendine has üslubuyla izleyicilerin hafızasında silinmeyecek izler bıraktı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Bülend Özveren'in vefatını eşi Sebla Özveren Twitter üzerinden yaptığı, "Çok üzgünüm. Bülent’i kaybettik. Başımız sağ olsun" sözleriyle duyurdu.

1943'te İstanbul'da doğan Bülend Özveren Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Sunuculuğa ilk adımını 1965 yılında TRT ekranında attı, bir süre spor spikerliği yaptı.

1975'ten 2012'ye kadar aralıklarla Eurovision Şarkı Yarışmalarını TRT ekranlarından izleyicilere aktardı. Bilgi yarışmalarının da vazgeçilmez sunucuları arasındaydı. 'Ben Bilirim', 'Banko' ve 'Joker' adlı yarışma programları onun sunumuyla ekrana geldi. Bülend Özveren TRT'den ayrıldıktan sonra da televizyonculuğa devam etti. Canlı yayınlanan yarışma programları hazırladı ve sundu. Fransızca ve İngilizce bilen Bülend Özveren spikerlik ve sunuculuk dersleri vererek tecrübelerini gençlere aktardı. Kalp yetmezliği ve böbrek hastalığı teşhisi konan Bülend Özveren, 12 Eylül'den beri yoğun bakımda tedavi görüyordu.