TRT’nin paylaşımı İBB’yi kızdırdı

TRT’nin paylaşımı İBB’yi kızdırdı
TRT Belgesel’in sosyal medya hesabından İstanbul’da tarihi yarımadada bulunan Büyük Hipodrom için kullandığı tanım İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile aralarında tartışma konusunu oldu.TRT Belgesel’in resmi sosyal medya...

TRT Belgesel’in sosyal medya hesabından İstanbul’da tarihi yarımadada bulunan Büyük Hipodrom için kullandığı tanım İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile aralarında tartışma konusunu oldu.

TRT Belgesel’in resmi sosyal medya hesabından Büyük Hipodrom’a ilişkin, “1700 yıl önce İstanbul’da inşa edilen ve ancak bugün hiçbir iz bırakmadan tarihin sessiz uykusuna dalan en görkemli mega yapılardan birini inceliyoruz” paylaşımı yapıldı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, bu paylaşıma tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gösterdi. Polat, bir de fotoğraf paylaşarak, “Büyük Hipodrom hiçbir iz bırakmadan tarihin sessiz uykusuna dalmadı. Fotoğrafta gördüğünüz gibi tüm iç bölümü ayakta ve birkaç ayda bir içinden durumunu kontrol ediyoruz. Buyurun bir gün sizi içinde gezdirelim” dedi. Polat, özetle şunları vurguladı:

2 YILDIR CEVAP BEKLİYOR
“İstanbul için hazine değerinde, milyonlarca ziyaretçi alabilecek Hipodromu, İBB olarak restore edip turizme kazandırmak için mülk sahibi Maliye Hazinesi’ne yaptığımız başvuru 2 yıldır cevapsız bekliyor. Hipodrom gibi büyük bir değerimizin hiç bilinmemesi ne acı, dünyanın gözbebeği olacak bir hazine değerinde oysa. Umuyorum yayınınız kamuoyu farkındalığını arttırır.

İBB olarak verdiğimiz kurtarma ve şehrin kültürüne ekonomisine kazandırma çabamız böylece bir cevap bulur. Dünyanın hangi ülkesinde olsaydı böyle yok hükmünde tutulur, değersiz bir mezbeleliğe dönerdi bilmiyorum. Biz ülke olarak İstanbul›un ne büyük bir hazine olduğunu ne zaman anlayacağız acaba! Bu da feryadımızı duymayanlara, cevaba bile değer bulamayanlara içten sitemimdir.”