Trump, ABD Adalet Bakanlığı’na dava açtı

Trump, ABD Adalet Bakanlığı’na dava açtı
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki evinde yapılan aramada ele geçirilen gizli belgelerle ilgili soruşturmanın durdurulmasını istedi.Trump’ın avukatları, 20’den fazla FBI ajanı tarafından müvekkillerinin evinin aranmasını...

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki evinde yapılan aramada ele geçirilen gizli belgelerle ilgili soruşturmanın durdurulmasını istedi.

Trump’ın avukatları, 20’den fazla FBI ajanı tarafından müvekkillerinin evinin aranmasını “şok edici derecede agresif bir eylem” olarak tanımlıyor ve bunun “birçok Amerikalı için yol açacağı sıkıntıyı anlaşılmadan” yapıldığını söylüyor.

Trump, dava kapsamında mülkünden alınanların daha ayrıntılı bir listesini talep ediyor ve hükümetten arama emri kapsamında olmayan herhangi bir belgeyi iade etmesini istiyor.

Avukatları, el konulan dosyaların, ABD başkanlarının belirli iletişimleri gizli tutmalarına izin veren “yürütme ayrıcalığı” kapsamında olup olmadığını belirlemek için “tarafsız” bir avukatın getirilmesini de talep ediyor.