TRUMP : ERDOĞAN BENİ DİNLİYOR

TRUMP : ERDOĞAN BENİ DİNLİYOR
ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerdeki Demokrat Partili rakibi Joe Biden'a yüklenirken Türkiye'yle ilişkilerini 'örnek' gösterdi. Trump, Biden'ın 'birinci sınıf satranç oyuncusu olan zehir gibi' liderlerle muhatap olamayacağını...

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerdeki Demokrat Partili rakibi Joe Biden'a yüklenirken Türkiye'yle ilişkilerini 'örnek' gösterdi. Trump, Biden'ın 'birinci sınıf satranç oyuncusu olan zehir gibi' liderlerle muhatap olamayacağını savundu, Erdoğan’ı işaret etti. Diğer ülke liderlerinin de "Erdoğan seni dinliyor" diyerek kendisinden Erdoğan'ı aramasını istediklerini iddia etti. 

Trump, Biden’ın bu göreve uygun olmadığını savundu. Konuyu Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a getirdi. Trump, Biden’ın zihinsel kapasitesinin başkanlık için yetersiz olduğunu öne sürüp, kendisinin diğer liderlerle ilişkileri daha iyi yürüttüğünü söyledi.

 ‘’Erdoğan’ı aramam için beni aradılar’’

Trump, geçen hafta yaşandığını öne sürdüğü bir olayı da şöyle anlattı: Geçen hafta beni arayıp Türkiye konusunda yardım istediler. Ülkelerin liderleri, geçen hafta beni aradılar. ‘Erdoğan’ı ara’ dediler; neden diye sordum. Dediler ki, ‘O bir tek seni dinler. Bizi dinlemiyor. Bir tek seni dinliyor’. Bunun ABD yüzünden olup olmadığını sordum. ‘Hayır. Senin yüzünden, senin kişiliğin yüzünden. Tek dinleyeceği kişi sensin’. Ve biliyor musunuz, bunu herkesin ortasında söylemek istemiyorum ama bu doğru. Onunla anlaşıyorum. Ve dinliyor.

 ‘’TÜRKİYE BRUNSON’I SERBEST BIRAKMADI, ERDOĞAN BIRAKTI’’

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden alınan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılma sürecini anlattı. Türkiye’nin ilk olarak serbest bırakmadığını sonra Erdoğan’ın serbest bıraktığını söyleyen Bolton, “Rahip Brunson’un Erdoğan tarafından rehin olarak kullanıldığını düşünüyoruz. Türkiye’ye uygulanan yaptırımlar dövizin değerini çok önemli ölçüde artırıyordu. Erdoğan bunun Türkiye için kötü sonuçlanacağını anladı. Bu nedenle Brunson’un serbest bırakılmasına izin vermenin bir yolunu buldu’’ dedi.

Halkbank davasıyla ilgili olarak "Erdoğan ve ailesinin Halkbank ile iş ilişkilerinin olduğu yazıldı. Bu bize muhtemelen neden Erdoğan ve ailesinin banka konusunda neden bu kadar endişelendiğini anlatıyor" diyen Bolton, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ise "Türk hükümeti bilgi sağladı fakat iade için yeterli seviyede değildi" diye konuştu.