TRUMP YİNE HAFİFE ALDI

TRUMP YİNE HAFİFE ALDI
ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin ikinci bir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yaşamayacağını savunurken, uzmanlar virüsün sonbaharda yeniden görülebileceği ihtimalini öne çıkardı.  Trump, Kovid-19 ile Mücadele...

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin ikinci bir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yaşamayacağını savunurken, uzmanlar virüsün sonbaharda yeniden görülebileceği ihtimalini öne çıkardı.  Trump, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünü Beyaz Saray'daki basın toplantısında gündemi değerlendirdi.  ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield “Bu yıl şanslıydık çünkü virüs salgını başladığında grip sezonu bitmişti, ama gelecek yıl ikisi birleşirse aynı anda solunum yollarını etkileyen iki hastalığımız olur" dedi. Doktor Anthony Fauci ise “Kesinlikle sonbaharda koronavirüs gelecek. Bu salgın şeklinde mi olur, bilmiyoruz" dedi. Trump’ın bu konulara ilişkin yorumu  "Virüs tekrar gelse bile, bu yılki gibi gelmez. Kolaylıkla kontrol altına alabileceğimiz bir dozda gelir" şeklinde oldu.

10 TEST YAPSAK BASIN

11. NEREDE DİYE YAZAR

Georgia Valisinin ekonomiyi faaliyete geçirme planı hakkında ABD Başkanı “Ama ben yine de spaların, güzellik salonlarının, kuaförlerin açılması için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum. Biraz daha beklemeliler" dedi. Trump basına da "Şimdi basın sürekli test kapasitemizi sorguluyor. Biz 350 milyon nüfusumuzun hepsine 10 kere test yapsak, basın çıkıp '11. test nerede, Trump işini yapmıyor' diye yazar" şeklinde tepki gösterdi. Trump’ın bir diğer ilginç açıklaması ise "Yaşlılarla yakından ilgileniyoruz. Tabii benim dışımdaki yaşlılarla, kimse bana bakmak istemiyor" oldu.