TTB’ye çalışacak alan bırakılmıyor

TTB’ye çalışacak alan bırakılmıyor
Hatay Valiliği, Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’da bulunan Defne Sevgi Parkı’nda, kadınlar başta olmak üzere depremden etkilenenlere hizmet veren Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Psikiyatri Derneği, İstanbul...

Hatay Valiliği, Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’da bulunan Defne Sevgi Parkı’nda, kadınlar başta olmak üzere depremden etkilenenlere hizmet veren Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Psikiyatri Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Halk Evleri ile sağlık meslek örgütlerinin parkı terk etmelerini, çadır ve konteynerlerini kaldırmalarını istedi.

TTB Merkez Konseyi, Hatay Valiliği’ne bir yazı göndererek parkın boşaltılmasına yönelik karardan derhal vazgeçilmesini talep etti. Verilen hizmetlere kolay ulaşılabilir bir başka yer gösterilmeksizin parkın boşaltılmak istenmesinde herhangi bir kamu yararının olmadığının altı çizildi.

Halk da görevlilere, “Biz enkaz altındayken neredeydiniz”, “Bize bunlar yardım ediyor. Siz devletsiniz bize şiddet uygulamaya hakkınız yok. Bizim evlerimiz yıkıldı. Bize yardım eden bunlar, yardım ediyor, yemek veriyorlar,” diyerek tepki gösterdi.



SAMANDAĞ’DA POLİS GERİ ÇEKİLDİ
TTB ve İBB’nin kurduğu sağlık merkezini karakol olarak kullanmaya başlayan polisler de tepkiler üzerine bölgeden çekildi. TTB Deprem Koordinasyon Merkezi’nden Selçuk Çelik, “Buraya çok sayıda gönüllü hekim geldi. Ayrıca yurtdışından da birçok hekim burada sağlık hizmeti vermeye çalışıyor. Biz de gönüllü sağlık emekçilerinin barınabileceği bir yer kurmak istedik. Ancak polisler buraya yerleşti. Arkadaşlarımızın mücadelesi sonucu polisler bölgeden çekildi,” dedi.