TÜBİTAK ve Arçelik’ten AR-GE’de iş birliği

TÜBİTAK ve Arçelik’ten AR-GE’de iş birliği
Türkiye Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu TÜBİTAK’ın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesindeki Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Programı’na Arçelik de dahil oldu.Arçelik, TÜBİTAK desteğiyle Çayırova’daki kampüsünde...

Türkiye Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu TÜBİTAK’ın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesindeki Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Programı’na Arçelik de dahil oldu.

Arçelik, TÜBİTAK desteğiyle Çayırova’daki kampüsünde "İleri Malzeme, Filtrasyon ve Hijyen Teknolojileri Öncül Araştırma Laboratuvarı" kurdu. Arçelik’in Öncül Araştırma Laboratuvarının, yurt içi ve yurt dışı doktoralı araştırmacıları Ar-Ge ekosistemine kazandıracak bir çekim merkezi olması ve Türkiye’nin teknoloji yol haritalarına ve stratejik eylem planlarına destek olması hedefleniyor. TÜBİTAK Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı kapsamında faaliyete giren laboratuvar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız ve Arçelik Kıdemli Ar-Ge Direktörü Dr. Emre Oğuz’un katıldığı törenle açıldı.

EN AZ 50 ULUSLARARASI PATENT
Bakan Varank, "Bugün açılışını yaptığımız Arçelik Öncü Ar-Ge laboratuvarında biyoesaslı alev geciktiriciler, organik elyaf, kimyasal geri dönüştürülmüş polimerler, çevreci poliüretan, aerojel formülleri, çeliklerin sararmasını önleyecek kaplamalar geliştirilecek. Hedef 5. yılın sonunda en az 50 uluslararası patent başvurusu yapmak" dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal ise "Bu programı bugünün değil geleceğin iddialı hedeflerine ulaşmak için önemli bir araç olarak görüyoruz. İlk etapta 5 üniversite ile işbirliği planlandı” dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Ebiçlioğlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Teknoloji alanında yeni iş birliklerini tetikleyecek böyle kıymetli bir programın parçası olduğumuz için onur duyuyoruz. Milli Kalkınma Hamlesi ve ülkemizin katma değerli üretim kabiliyetleri açısından kamu ve özel sektörün el ele ilerlemesi kritik önem arz ediyor. Öncül Ar-Ge Laboratuvarı çalışması kamu-özel sektör iş birliği açısından çok güzel bir örnek teşkil ediyor.”