TÜGVA'ya değil TV kanallarına ceza yağdı

TÜGVA'ya değil TV kanallarına ceza yağdı
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye Gençlik Vakfı ile ilgili sızdırılan belgeleri haber yapan Halk TV’ye para cezası verdi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran RTÜK üyesi Okan Konuralp, “RTÜK, TÜGVA’yı küçük...

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye Gençlik Vakfı ile ilgili sızdırılan belgeleri haber yapan Halk TV’ye para cezası verdi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran RTÜK üyesi Okan Konuralp, “RTÜK, TÜGVA’yı küçük düşürdüğü/aşağıladığı/ iftira attığı gerekçesiyle HalkTv’ye para cezası verdi. RTÜK’ün, TÜGVA kararına, Sayın Taşçı ile birlikte karşı oy kullandık. RTÜK’ün “incinmiş” bir TÜGVA için gösterdiği hassasiyeti işsiz gençlerimizin takdirine bırakıyorum.” dedi.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada verilen ceza ile ilgili şöyle denildi:
“Halk TV’nin ‘Açıkça’, ‘Medya Mahallesi’, ‘Sözüm Var’ programları ile ‘Kayda Geçsin’ ve ‘Perdenin Önü Arkası’ isimli programları hakkında hazırlanan uzman raporlarını görüşen RTÜK, yapımlardaki yayın ilkesi ihlallerini detaylı olarak inceledi. 'Açıkça’, ‘Medya Mahallesi’, ‘Sözüm Var’ programlarında bazı kamu kurumlarına iftira atıldığını belirleyen RTÜK, ‘Perdenin Önü Arkası’nda ise yasal bir gençlik sivil toplum örgütü olan TÜGVA’yı FETÖ yapılanmasına benzeterek kuruluşa hiçbir belge ve veriye dayanmaksızın ‘paralel yapı’ denilmesini yasa ihlali olarak değerlendirdi.”