Tülay Hatimoğulları 'Nevruz'u değerlendirdi: Kitle müzakere mesajı verdi

Tülay Hatimoğulları 'Nevruz'u değerlendirdi: Kitle müzakere mesajı verdi
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yerel seçim sürecine ve Nevruz kutlamalarına ilişkin konuştu.  “Kitle, bu Nevruz’da barış, diyalog ve müzakere mesajı verdi” diyen Hatimoğulları yeni çözüm süreci iddiaları...
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yerel seçim sürecine ve Nevruz kutlamalarına ilişkin konuştu.  “Kitle, bu Nevruz’da barış, diyalog ve müzakere mesajı verdi” diyen Hatimoğulları yeni çözüm süreci iddiaları ile ilgili ise, “Çözüm sürecinin olması gerekiyor. En çok isteyen parti DEM Parti” açıklamasını yaptı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları TELE1’de ‘Murat Taylan ile Gündem Özel Liderler’ programının konuğu oldu. Hatimoğulları programda yerel seçim başta olamak üzere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"DEM'in alacağı oy barış talebi"

“Bu Nevruz’da kitle barış, diyalog ve müzakere mesajı verdi” diyen Hatimoğulları,”DEM Parti’nin alacağı oy kesinlikle bir barış talebi. Türkiye’de uzun yıllara dayalı yaşanan bir sorun vardır ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde çok temel bir engeldir Kürt meselesi. Bu sorunun barış yoluyla çözüleceğine dair talepler çok yükseldi bu dönem. Özellikle bu Nevruz’da kitlenin en temel mesajlarından biri buydu” şeklinde konuştu.

"Çözüm sürecinin olması gerekiyor"

Hatimoğulları, ‘yeni çözüm süreci’ iddialarına ilişkin ise “Çözüm sürecinin olması gerekiyor. En çok isteyen parti DEM Parti. Bir her fırsatta bir çözüm süreci, demokratik zeminde bir sürecin başlamasını hep talep ettik. Hala talep ediyoruz. Seçimden sonra da talep edeceğiz. “Bu işi Erdoğan çözer” meselesine indirgememek gerekiyor. Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için çaba veren bir partiyiz biz. Ama Kürt sorunu seçim malzemesi yapılmayacak kadar önemli bir mesele” ifadelerini kullandı.

AKP’nin kayyum atadığı belediyelerle ilgili de konuşan Hatimoğulları, “Kayyumlardan inanın AKP seçmeni bile bıkmış durumda. AKP’nin kayyum rejimi çok ciddi bir yıpranmış hal almış durumda. Hem seçenin, hem de seçilenin iradesi gasp edildi. Kayyumda hizmet yapılmadığı gibi kasaların içi de boşaltılmış” dedi.