‘Tüm ortakları yönetim kadrosunda olacak’

‘Tüm ortakları yönetim kadrosunda olacak’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri, mutabık kalınması halinde cumhurbaşkanı adayı olacağını, Millet İttifakı’nın bileşenlerinin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri, mutabık kalınması halinde cumhurbaşkanı adayı olacağını, Millet İttifakı’nın bileşenlerinin de oluşacak yönetim kadrosunda yer alacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Millet İttifakı eğer bir karar alırsa cumhurbaşkanlığı herkesin onur duyacağı bir makam. İttifakı oluşturan bütün aktörler de bu sürecin içerisinde olacak ve de orada yetkili bir konumda olacak. Yeni cumhurbaşkanının Millet İttifakı içinden olacağını tahmin ediyorum. Millet İttifakı içinde üzerinde mutabık kalınan biri cumhurbaşkanı olacak. İttifakın ortağı olan diğer partilerin liderleri de yönetim kadrosunun içinde olacak. Cumhuriyetin kuruluşunda hangi felsefe varsa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda hangi felsefe varsa, Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında da aynı felsefeyle hareket edeceğiz. Dolayısıyla bu ülkenin her yurttaşı kendisini görecek.”