Tuncer Bakırhan'dan İstanbul çıkışı: Sürekli CHP'yi destekleyecek parti değiliz

Tuncer Bakırhan'dan İstanbul çıkışı: Sürekli CHP'yi destekleyecek parti değiliz
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, büyük kentlerde aday çıkarma kararına ilişkin yaptığı açıklamada  "Sürekli CHP'yi destekleyecek bir siyasi parti değiliz. Tabanımızla buluşmak istiyoruz" dedi.DEM Parti Eş Genel...
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, büyük kentlerde aday çıkarma kararına ilişkin yaptığı açıklamada  "Sürekli CHP'yi destekleyecek bir siyasi parti değiliz. Tabanımızla buluşmak istiyoruz" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, KRT TV'de İnan Demirel'in sorularını yanıtladı.

Bakırhan; büyük kentlerde aday çıkarma kararına ilişkin soruya "Tabanımızla buluşmak istiyoruz" yanıtını verdi.

Bakırhan şunları söyledi:

Biz doğru bildiğimiz sözler uğruna cezaevinde yatmış bir gelenekten gelen siyasi partiyiz. İşbirliği yaptığımız yerlerde yaptık deriz, yapmadıysak yapmadık deriz. Bu spekülasyonlar algıdır. Esenyurt kent uzlaşısının sağlandığı yerlerden birisi. Yapmaya çalıştığımız iş eksik anlatılıyor. Kent uzlaşısında sadece siyasi partiler yok. Sürekli CHP'yi destekleyecek bir siyasi parti değiliz. Tabanımızla buluşmak istiyoruz. İstanbul'da aday çıkarmamızın İmamoğlu ile hiçbir ilgisi yok. Üçüncü büyük parti olduğumuz şehirde aday çıkarmamızın neresi garip?

Bakırhan AK Parti ile görüşme iddialarına dair de şu ifadeleri kullandı:

AKP'nin elindeki, usulsüzlükle yönetilen belediyeleri almayı düşünüyoruz. Bizim politikamızın AKP ile buluştuğu hiçbir nokta yok. Neden AKP ile görüşecekmişiz? Böyle bir şey düşünseydik cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapardık. Bakın biz açık, şeffaf siyaset yapan bir partiyiz. Görüştüğümüz zaman görüştük deriz. Bizim kimseye bir borcumuz yok, kimsenin kuyrukçusu ya da yancısı değiliz. Bizim kimseyle ekonomik, rantsal, ihalesel bir bağımız yok. Tartışarak, halkımıza danışarak yol alıyoruz. AKP çıkıp Kürt meselesini demokratik yolla çözmek istiyoruz desin yine masaya otururuz. Ama bunun seçimle alakası yok.

Bakırhan, Başak Demirtaş'la ilgili de şu ifadeleri kullandı:

Başak Demirtaş DEM Partilidir. DEM Parti Başak Demirtaş'ın evidir, aday olmak istemesinden doğal bir şey olamaz. Burada bir hinlik aramaya gerek yok. Bir insanın aday olmak istemesi de adaylıktan vazgeçmesi de gayet normal.