Turgut Altınok'tan savunma: Ben beyit okudum İstiklal Marşı'nı okumadım

Turgut Altınok'tan savunma: Ben beyit okudum İstiklal Marşı'nı okumadım
Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, İstiklal Marşı’nı yanlış okumasını ben “beyit okudum” sözleri ile savunduAnkara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok...
Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, İstiklal Marşı’nı yanlış okumasını ben “beyit okudum” sözleri ile savundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programına katıldı. Seyircilerden gelen İstiklal Marşı’nı yanlış okudunuz sözlerine bir soruya "Ben İstiklal Marşı okumadım, İstiklal Marşı'nı ayakta okursunuz, beyit okudum" diye cevap verdi.

Altınok, Habertürk yayınında İstiklal Marşı'nı okuyamamış, programda yanında oturan konuk tarafından kendisine sufle verildiği anlar kameralara yansımıştı.

Altınok aldığı ipuçlarına rağmen İstiklal Marşı’nın altıncı kıtasını yanlış okuyarak, "Bastığın yerleri toprak deyip geçme tanı atanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlu şehitsin alsan da dünyaları, verme bu cennet vatanı" demişti.

Beyit okudum

Mevzular Açık Mikrofon'da kendisine İstiklal Marşı'nı bilmediğinin söylenmesi üzerine Altınok, "Ben orada gençlere doğaçlama, Çanakkale ruhu ile ilgili bir beyit okudum. Ben İstiklal Marşı okumadım" dedi.