Turgut Altınok'tan Yavaş'a '600 daire' tepkisi: Tapusunu göstersin istifa edeceğim

Turgut Altınok'tan Yavaş'a '600 daire' tepkisi: Tapusunu göstersin istifa edeceğim
AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok'la ilgili mal varlığı tartışmaları bitmiyor. Altınok, Antalya'da 600 konutunun daha olduğuna ilişkin iddialarla ilgili, "Mansur Yavaş, yalan söylüyor, iftira atıyor, çamur atıyor. 600 dairenin...
AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok'la ilgili mal varlığı tartışmaları bitmiyor. Altınok, Antalya'da 600 konutunun daha olduğuna ilişkin iddialarla ilgili, "Mansur Yavaş, yalan söylüyor, iftira atıyor, çamur atıyor. 600 dairenin Altınok adına tapusunu göstersin istifa edeceğim. Zerre şerefi, onuru varsa o istifa eder" dedi.

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, seçim çalışmaları kapsamında, gittiği Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mal varlığını açıklayan ve Ankara'da kendi adına çok sayıda konutu olduğu ortaya çıkan Altınok, Antalya'da 600 konutunun bulunduğuna ilişkin iddialarla ilgili konuştu.

İddiayı yalanlayan Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a seslendi. Altınok, "600 evim olduğunu söyleyen yalancıdır, iftiradır, çamurdur, ahlaksızdır. Mansur Yavaş, 'Turgut Altınok mal beyanında bulunmadı' diyor. Yalan söylüyor, iftira atıyor, çamur atıyor. 600 dairenin Altınok adına tapusunu göstersin istifa edeceğim. Zerre şerefi, onuru varsa o istifa eder. Yazan, çizen kim varsa hepsine maddi manevi dava açacağız. Mal varlığı azalan bir belediye başkanı var. Yavaş, Belediye Başkanı olduktan sonra Londra'da ev almış. Oturduğu ev 25 milyon lira. Hangi parayla aldı, kendisi onu açıklasın" diye konuştu.

"Başkent, Yavaş'a 10 gömlek fazla geldi"

Ayrıca Yavaş'ın Ankara'da eser ve hizmeti olmadığını iddia eden Altınok, "Ankara'nın Yavaş'la yok olan, kaybolan bir 5 yılı var. Ankara Altınok'la kazanacak ya da bir 5 yıl daha 'Ne yaptım, keşke elim kırılsaydı' diyecek. Ankara bir 5 yıl daha böyle idare edemez. Ankara'ya eseri ve hizmeti yok. Sonra Ankara'ya diyor ki, 'Benden bir şey bekleme'. Bu başkent, Sayın Yavaş'a 10 gömlek fazla geldi" dedi.

Turgut Altınok'un resmi mal bildiriminde çoğunluğu anne ve babadan miras yoluyla kaldığını öne sürdüğü 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer aldı. Ayrıca mal varlığında yer verilmeyen Antalya'da 600'den fazla dairesi olduğu öne sürülmüştü.

Mansur Yavaş da iddialarla ilgili "Televizyoncu soruyor, 600 daire varmış Antalya'da diyor, 'Babadan kalma, babadan kalma' diyor. Şimdi de diyor ki 'Bana tapularını göster.' Bir tane bile daire, bir tane bile arsa eksik gösterdiyseniz halkın yüzüne nasıl bakacaksınız? Kaldı ki kız kardeşiniz bu mal beyanı eksik diyor. Onu da mı yalanlayacaksınız?" demişt