Turhan Çömez İYİ Parti'ye katıldı

Turhan Çömez İYİ Parti'ye katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve 22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti’ye katıldı. Turhan Çömez’e rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.Turhan Çömez,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve 22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti’ye katıldı. Turhan Çömez’e rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

Turhan Çömez, İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı'ndaki törende yaptığı konuşmada, "Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracak ve bu aziz millete hak ettiği refahı, huzuru, güveni ve mutluluğu yaşatacak olan bu muhteşem kadro ve onun lideri ile omuz omuza mücadele etmekten onur duyacağım" dedi.

Meral Akşener ise Çömez için "Turhan Bey pergelinin ucunu hep milletimize, devletimize ve bu ülkenin ebed müddet sağ kalmasına dayamıştır. Gerçekten herkesin korktuğu bir dönemde, Türk ordusuna karşı kumpas kurulduğu dönemde direnmiştir. Uzun yıllar sürgüne mahkum kalmıştır" dedi.

TURAN ÇÖMEZ KİMDİR?
Çömez, 2002-2008 yılları arasında AK Parti’de görev aldı, burada yaptığı eleştirilerle dikkat çekti. 2008 yılında “partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle” partiden ihraç edildi. Aynı Çömez hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında yakalama emri çıkarıldı. Çömez de dil eğitimi gördüğü İngiltere’ye sığınma başvurusu yaptı. İngiltere'de doktorluk yapan Çömez, 2019'da Ergenekon davasında beraat etti.