Turhan Çömez'den Özgür Özel'e: Borçlu olduğumuz tek yer millet

Turhan Çömez'den Özgür Özel'e: Borçlu olduğumuz tek yer millet
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir için Meral Akşener'e ithafen, "Şimdi Balıkesir’le ve Ahmet Akın’la helalleşme zamanı. Bence sayın genel başkan bunu yapar" demişti. İyi Parti Balıkesir Adayı Turhan Çömez, "Borçlu...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir için Meral Akşener'e ithafen, "Şimdi Balıkesir’le ve Ahmet Akın’la helalleşme zamanı. Bence sayın genel başkan bunu yapar" demişti. İyi Parti Balıkesir Adayı Turhan Çömez, "Borçlu olduğumuz tek yer millet" cevabını verdi.

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Turhan Çömez'den Özgür Özel'e cevap geldi. Özgür Özel'in katıldığı bir TV programında, "eral Hanım’dan, şunu bekliyorum, “Benim geçmişten bu kardeşime ve Balıkesir’e bir borcum vardı, ben gereğini yapıyorum” der mi? Ben bunu Balıkesir ve Ahmet Akın için bekliyorum. Benim tahminim böyle bir şey der. Şimdi Balıkesir’le ve Ahmet Akın’la helalleşme zamanı. Bence sayın genel başkan bunu yapar" demesi üzerine Turhan Çömez," Borçlu olduğumuz tek yer millet" cevabını verdi.

Özgür Özel'in konuşmasının tamamı:

"Aslında Balıkesir, çoktan hak ettiğimiz bir seçim. Geçen seçim Ahmet Akın adaydı ve kazanmaya gidiyordu. İYİ Parti Balıkesir’i istedi. Ağlaya ağlaya Ahmet Akın’ı çektik. Bir başkası istedi, oraya koyduk. O kişi hem seçimi kaybetti hem AKP’ye geçti. Aslında çok değer verdiğim, ablam dediğim sevgili Meral Akşener. Siyasetin dışında da abla kardeş gibi olduk. O bir gün şöyle bir şey söylemişti. Ben o jesti hep bekliyorum yani… Ahmet Akın oradaydı, saygılı bir şekilde duruyordu.

“Bunların hiçbirine borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet, ben o borcu bir gün öderim” dedi. Ahmet Akın kazandığı seçimi ‘genel başkanlarımız istiyorsa çekilirim’ dedi, ağlaya ağlaya bıraktı, ağlaya ağlaya Balıkesir’i verdik. Büyükşehir adayı yaptıkları kişi kötü bir kampanyayla seçimi AKP’ye verdi ve sonra da AKP’ye geçti. Şunu bekliyorum Meral Hanım’dan, şunu bekliyorum, “Benim geçmişten bu kardeşime ve Balıkesir’e bir borcum vardı, ben gereğini yapıyorum” der mi? Ben bunu Balıkesir ve Ahmet Akın için bekliyorum. Benim tahminim böyle bir şey der. Şimdi Balıkesir’le ve Ahmet Akın’la helalleşme zamanı. Bence sayın genel başkan bunu yapar."