Turist geldiler “UNESCO heyeti” oldular

Turist geldiler “UNESCO heyeti” oldular
Dünya mirası Kapadokya’da yapılan yola izin vermesi ile gündeme gelen Kapadokya Alan Başkanlığı, turistik bir gezi için Kapadokya’da olan Çek Cumhuriyeti’nden bir heyeti, “UNESCO heyeti” gibi gösterip kendisine ‘tam not’...

Dünya mirası Kapadokya’da yapılan yola izin vermesi ile gündeme gelen Kapadokya Alan Başkanlığı, turistik bir gezi için Kapadokya’da olan Çek Cumhuriyeti’nden bir heyeti, “UNESCO heyeti” gibi gösterip kendisine ‘tam not’ aldırdı. Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre, Kapadokya Alan Başkanlığı şimdi de kurmaca bir ziyaretle gündeme geldi. Kapadokya Alan Başkanlığı’nın, Çekya Cumhuriyeti Büyükelçilik yetkilileri ve bir tane UNESCO üyesinin bulunduğu heyeti kendilerini ziyaret edip olumlu görüş veren UNESCO heyeti gibi yansıttığı ortaya çıktı. Gazetelerde yer alan “UNESCO’dan Alan Başkanlığına tam not” başlıklı haberlerle ilgili görüşülen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, UNESCO’nun Alan Başkanlığı’na resmi bir ziyaretinin söz konusu olmadığını ve haberlerdeki heyetin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı. UNESCO yetkilisi, “Onlar Çek Cumhuriyetinden gelen bir heyet. Yani bizim UNESCO Milli Komitesi heyeti orada yer almıyor. Sanki bizim heyetimiz gitmiş ve onaylamış gibi gözüküyor, öyle değil aslında” dedi.

“HEYET TURİST OLARAK GİTMİŞ!”
Kapadokya Koruma Grubu Üyesi Mimar Zeynep Çöloğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bir devlet kurumuna yakışmayacak beyanlarda bulunarak halkımızı yanıltmaya sürekli olarak devam etmektedirler. Basında çıkan ‘UNESCO Heyetinden Kapadokya Alan Başkanlığına Tam Not’ başlığındaki haberin özel olarak yaptırıldığı aşikardır. UNESCO’yu arayıp durumu sorduğumuzda bölgeye Çek Cumhuriyeti’nden yetkililerin turistik amaçla gezmeye gittiklerini, konu ile alakalarının olmadığı ve hatta yetkili üye olmadıklarını öğrendik.”

“ALAN BAŞKANLIĞI DEZONFORMASYON SUÇU İŞLEDİ”
Kapadokya Çevre Platformu Sözcüsü Mükremin Tokmak. Alan Başkanlığının “dezenformasyon suçu” işlediğini belirterek, “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” dedi.