Turisti gözden çıkarmayan İtalya’dan plaj formülleri

Turisti gözden çıkarmayan  İtalya’dan plaj formülleri
Koronavirüs salgını nedeniyle bir aydan uzun süredir kısıtlayıcı tedbirlerin uygulandığı İtalya’da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaz tatili için plan yapılmamasını tavsiye ederken İtalya Turizm Bakanlığı’ndan...

Koronavirüs salgını nedeniyle bir aydan uzun süredir kısıtlayıcı tedbirlerin uygulandığı İtalya’da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaz tatili için plan yapılmamasını tavsiye ederken İtalya Turizm Bakanlığı’ndan “Bu yaz denize gideceğiz” demişti. Corriere della Sera gazetesine göre, İtalya bu yaz 25 milyon yabancı turist kaybedecek. Bu rakam 2019’da İtalya’yı ziyaret eden turistlerin yaklaşık üçte biri. İtalya her şeye rağmen plaj sezonuna hazırlanıyor. Plajlarda sosyal mesafe kurallarıyla ilgili farklı formüller geliştiriliyor.
İşte o formüller:
• Plajlardaki insanlar arasında güvenli bir mesafe sağlamak için, ön rezervasyonla şezlong sayısı azaltılacak.
• Şemsiyeler 10-14 metre aralıklarla yayılacak, yüksek riskli gruplar için sahili ziyaret etmek için özel zaman aralıkları ayarlanacak.
• Plaj ekipmanlarının, kumun ve ortak alanların düzenli olarak dezenfeksiyonu zorunlu olacak.
• Plaj voleybolu gibi ortak oyunlar ve halka açık etkinlikler olmayacak. Plaj eşyaları kiralanmayacak.
• Turistik Emilia-Romagna bölgesinde de pilot proje hazırlandı. Tatilcilerin her biri için 4.5 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde organik camdan yapılmış kabin tasarlandı. Bu kabinler arasında 1.5 metrelik mesafeler bulunuyor.