Turistik Doğu Ekspresi, Kars'a geldi

Turistik Doğu Ekspresi, Kars'a geldi
Ankara'dan yola çıkan ve ilk seferini gerçekleştiren Turistik Doğu Ekspresi, yaklaşık 30 saat süren yolculuğun ardından son durağı olan Kars'a ulaştı. Yolcular, görevliler tarafından çiçeklerle karşılandı. Doğu Ekspresi...

Ankara'dan yola çıkan ve ilk seferini gerçekleştiren Turistik Doğu Ekspresi, yaklaşık 30 saat süren yolculuğun ardından son durağı olan Kars'a ulaştı. Yolcular, görevliler tarafından çiçeklerle karşılandı. Doğu Ekspresi yılın yalnızca belirli bölümünde çalışacak.

Ankara-Kars güzergahında kış sezonu boyunca haftada 3 gün karşılıklı hizmet verecek Turistik Doğu Ekspresi, 11 Aralık'ta saat 18.00 sıralarında ilk seferi için Ankara'dan yola çıktı.

Kars Valisi Polat, "Turistik Doğu Ekspresi, Kars'ın marka değerini yükselten çok önemli bir yatırım. Kars, Doğu'nun incisi. Türklerin Anadolu'ya ilk adım attığı topraklar Ani'ye, kristal karlar diyarı Sarıkamış'a, Çıldır Gölü'müze bekliyoruz" dedi.

Marşlar ve çiçeklerle karşılandılar

Marşların söylendiği ve Kars yazılı meşalenin yakıldığı karşılama, çekilen hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

"Turistik Doğu Ekspresi" yolcuları mola süresinde de birçok tarihi mekanı gezebilecek. Erzurum Evleri, Erzurum Kalesi ile saat kulesi, Çifte Minareli Medrese, Atatürk Evi, cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongre Binası gibi tarihi mekanları gezecek. Kişi başı bilet ücreti 6 bin liradan başlıyor. Seferler 24 Mart 2024'e kadar devam edecek.

Devlet Demiryolları da seferlerin başladığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.