Türk Dişhekimleri Birliği: Bu anlayış tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak

Türk Dişhekimleri Birliği: Bu anlayış tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak
Türk Dişhekimleri Birliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurtdışına giden veya özel sektöre geçen hekimler için, “Gidiyorlarsa gitsinler” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Türk Dişhekimleri Birliği, yaptığı...

Türk Dişhekimleri Birliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurtdışına giden veya özel sektöre geçen hekimler için, “Gidiyorlarsa gitsinler” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Türk Dişhekimleri Birliği, yaptığı açıklamada “Aklın ve bilimin yerine; popülizmi, ötekileştiren ve hamaseti koyan bu açıklama kabul edilemez. Biliyoruz ki; bu anlayış tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak” denildi.

Açıklamada, “Biz hekimler 100 yıl sonra da halkımızın sorunlarıyla uğraşıyor olacağız ve ancak biliyoruz ki; bu anlayış tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır” sözleri kullanıldı ve şu ifadelere yer verildi:

“‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyen bakış açısından, ‘Varsın gidiyorlarsa gitsinler’ diyen bakış açısına gelmiş olmak; 100’ncü yılına geldiğimiz Cumhuriyetimiz açısından çok üzücü bir durumdur. Açıklama onurumuzu zedelemiştir. Ancak daha üzücü olan Cumhuriyetimiz adına gelinen noktadır.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. En çok maliyeti yüksek olan da hangi birimdir? Sağlıktır. Ama şimdi ‘efendim işte az para veriyormuş’. Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin, 9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. E buna rağmen özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlar, gitsinler” demişti.