Türk Eximbank, Japonya'dan 140 milyon euro kaynak aldı

Türk Eximbank, Japonya'dan 140 milyon euro kaynak aldı
Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank), Japon İhracat ve Yatırım Sigorta Kuruluşu (NEXI) tarafından sağlanan sigorta kapsamında 140 milyon Euro tutarında kredi imkanı sundu. Bu anlaşma, Türkiye ve Japonya arasındaki ticaret...
Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank), Japon İhracat ve Yatırım Sigorta Kuruluşu (NEXI) tarafından sağlanan sigorta kapsamında 140 milyon Euro tutarında kredi imkanı sundu. Bu anlaşma, Türkiye ve Japonya arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini güçlendirme hedefiyle gerçekleştirilen önemli bir adımı temsil ediyor.

Türk Eximbank, Japon İhracat ve Yatırım Sigorta Kuruluşu'nun (NEXI) sigortası ve Hazine geri ödeme garantisi altında bir bankalar konsorsiyumundan 140 milyon euro tutarında 10 yıl vadeli kaynak anlaşması imzaladı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, kaynağın, NEXI'nin LEAD programı altında Türkiye'de bir finansal kurum ile gerçekleştirdiği ilk işlem olma özelliği taşıdığı belirtilerek, bu kapsamda ihracatçı firmaların Japon firmaları ile ticari faaliyetlerin desteklenmesine yönelik finansman sağlanacağı ifade edildi.

Ayrıca, KOBİ niteliğindeki işletmelere, faaliyetlerinde kadın çalışan veya kadın yönetici katılımını destekleyen işletmelere ve faaliyetleri ile karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunan yeşil ürün üreticisi işletmelere de uzun vadeli finansman imkanı sağlanacağı ifade edildi.